ارزیابی اثرات ویتامین B12 و استروژن بر یادگیری و حافظه در تشکیلات هیپوکمپ موش صحرایی به دنبال دمیلیناسیون ناشی ازاتیدیوم بروماید

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 866

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IAUFALABIO03_040

تاریخ نمایه سازی: 8 تیر 1398

چکیده مقاله:

هیپوکامپ به عنوان بخشی از سیستم لیمبیک دارای نقش اساسی در شکل گیری انواع حافظه می باشد. آنتی اکسیدان ها و ویتامین های گروه B در بازسازی عصبی ناشی از ختلالات شناختی و حافظه در بیماران مولتیپل اسکروزیس نقش بسزایی دارند. بنابراین با توجه به نقش سیستم کولینرژیک و ویتامین B12 در فرایند حافظه بررسی تاثیر آن بر یادگیری و حافظه در تشکیلات هیپوکامپ به دنبال دمیلنیاسیون ناشی از اتیدیوم بروماید مورد ارزیابی قرار گرفت. در این مطالعه تجربی از 84 سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار با وزن اولیه 200-250 گرم استفاده شد. حیوانات با دسترسی به آب و غذا بصورت آزادانه و دمای اتاق 22 درجه سانتی گراد در سیکل 12 ساعت روشنایی- 12 ساعت تاریکی نگهداری شدند. آزمایشات در 12 گروه هفت تایی با گروه های کنترل، شاهد 1 (حلال ویتامین ب 12)، شاهد 2 (حلال استروژن)، گروه تجربی 1 (گروه MS که 3μl اتیدیوم بروماید 0/01% و بصورت تک دوز)، گروه تجربی 2 (+MS و استرادیول را به میزان μg/1ml2 بصورت استرادیول بنزوات و به مدت 5 روز دریافت کردند. این گروه قبل از تزریق استرادیول بنزوات اتیدیوم بروماید را با تزریق درون هیپوکامپی دریافت و دمیلیناسیون ایجاد گردیده بود)، گروه تجربی 3 (+MS و استرادیول میزان 1μg/1μl بصورت استرادیول بنزوات و به مدت 5 روز دریافت کردند. این گروه قبل از تزریق استرادیول بنزوات اتیدیوم بروماید را با تزریق درون هیپوکامپی دریافت و دمیلیناسیون ایجاد گردیده بود)، گروه تجربی 4، 5، 6 (دریافت کننده ویتامین B12 با دوزهای 0/01، 0/02 و 0/03 میکروگرم به ازای هر سر موش از طریق گاواژ)، گروه تجربی 7، 8، 9 (دریافت کننده ویتامین B12 و استروژن با دوزهای قبلی). در تمامی حیوانات یک کانول استیلی ضد زنگ درون بطن جانبی راست مغز کاشته شد. با کتامین و زایلازین (100 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن) بیهوش شدند. سپس از دستورالعمل شاتل باکس برای انجام تست های یادگیری و رفتاری استفاده گردید. نتایج این مطالعه نشان داد که تجویز ویتامین ب 12 و استروژن موجب افزایش معنی داری در به یادآوری حافظه در حیوانات گردیده است. بطوریکه استروژن موجب افزایش معنی داری در پاسخ ویتامین B12 در به یادآوری حافظه در حیوانات نیز گردیده است (p<0/05). احتمالا ویتامین ب 12 و استروژن از طریق تحت تاثیر قرار دادن سیستم کولینرژیک در فرایند به یادآوری حافظه عمل می کنند.

نویسندگان

نرجس طاهریان

گروه زیست شناسی، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایران

غلامحسن واعظی

گروه زیست شناسی، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایران