نگرش مدیران نسبت به مناسب سازی معابر معلولین و موانع فرهنگی -اجتماعی اجرای طرح (مورد مطالعه شهر اصفهان)

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 754

فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IBSCONF01_083

تاریخ نمایه سازی: 25 بهمن 1394

چکیده مقاله:

این مقاله بر گرفته شده از پژوهش با هدف تعیین وضعیت نگرش مدیران ادارات دولتی شهر اصفهان نسبت به طرح مناسب سازی معابر جهت آمد و شد آسان، بدون دلهره، اضطراب و نگرانی جانبازان و معلولان و شناسائی موانع فرهنگی - اجتماعی این طرح در شهر اصفهان به انجام رسیده است. همچنین وضعیت آگاهی مدیران ادارات دولتی شهر اصفهان نسبت به مقوله مناسب سازی و عملکرد آن ها در این زمینه، در محدوده شرح وظایف و فعالیت مدیران مورد مطالعه، تجزیه و تحلیل، بحث و بررسی و نتیجه گیری قرار گرفته است. کل جامعه مدیران ادارات دولتی شهر اصفهان در سال 1390 شامل 54 نفر به عنوان نمونه پژوهش انتخاب گردیدند. تعداد 51 پرسشنامه پاسخ داده شده جمع آوری گردید. میزان برگشت پرسشنامه ها 94/4 درصد بود. ابزار اندازه گیری در این پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته، شامل تعداد 38 سوال بود. روایی ابزار مورد تائید صاحب نظران واقع شد. ضریب پایائی ابزار با استفاده از آلفای کرونباخ 0/8 محاسبه گردید. روش تحقیق در این پژوهش پیمایشی می باشد. بر اساس یافته های پژوهش می توان این پیشنهاد کلی را مطرح نمود: جهت دسترسی راحت و آسان معلولین جسمی حرکتی به ساختمان های آموزشی، اداری، تجاری، مراکز درمانی، پاراکلینیک ها و بیمارستان ها آسانسورهایی با درهای ورودی کاملا استاندارد جهت ورود و خروج ویلچر نصب و استفاده گردد. همچنین قوانین ویژه مناسب سازی ساختمان ها زیر نظر کارگروه مناسب سازی در شهرداری ها مستقر و مشغول به کار شود و نقشه های طراحی ساختمان ها با نظر این گروه کارشناسی تائید گردد.

نویسندگان

مسعود شایسته مقدم

دانشجوی دکتری برنامه ریزی و مدیریت فرهنگی از دانشگاه اصفهان (خوراسگان) و قهرمان وزنه برداری جانبازان و معلولین جهان. انگلستان

رضا اسماعیلی

دکتری جامعه شناسی، استاد یار، عضو هیئت علمی گروه مدیریت و برنامه ریزی فرهنگی، دانشگاه اصفهان (خوراسگان)

ابوالقاسم نوری

دکتری روان شناسی، استاد، عضو هیئت علمی گروه روان شناسی دانشگاه اصفهان (خوراسگان)

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ارونسون ا. 1386. روانشناسی اجتماعی، ترجمه ح شکر کن، تهران: ...
  • UN General Assembly. 2006. Comprehensive Convention Protects the Rights of ...
  • WHO. 2003. World Health Report Attitudes and Disabled People, WHO. ...
  • WHO. World Health Report 2006. P19 _ ...
  • نمایش کامل مراجع