معرفی محله ساغریسازان رشت و شناخت اصول طراحی با توجه به سنت معماری منطقه

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,253

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICAUC01_454

تاریخ نمایه سازی: 9 خرداد 1396

چکیده مقاله:

در دهه های اخیر، بافت های مرکزی و قدیمی شهرها به حال خود رها شده و بر اثر بی توجهی و عدم رسیدگی، تا به مسایل متعدد شده اند. ارزش های نهفته در این بافت ها شامل بناها و گل زنی های تاریخی و سازمان قضایی - کالبدی آن ها که در واقع یادگارهای گذشتگان و زنده کننده خاطرات جمعی مردم به شهر هستند، تحت تاثیر این مشکلات فرسوده شده و یا از بین رفته اند. علاوه بر فرسودگی کالبدی حکم دوامی بناها، عدم دسترسی مناسب، کمبود کاربری های خدماتی مورد نیاز ساکنین، ناکارآمدی و فرسودگی زیرساخت های شهری، کمبود فضای باز و فضای سبز با آلودگی محیط زیست از مهم ترین مسایل این بافت های شهری است. محله قدیمی ساغریسازان در بافت مرکزی رشت قرار دارد. با وجود مشکلات زیادی این محل و نفوذ بازار و بافت، هنوز هم بخشی از ساختار اصلی محل شامل گسل ها، بناها و عناصر معماری تاریخی و ارزشمند آن حفظ شده و باقی مانده است. وجود چندین مرکز محله نسبتا وقت آن که معمولا در کنار مساجد قدیمی قرار دارد و موضوع اصلی آن از شاخه های این بافت تاریخی است. در سال های اخیر، جریانی از ساخت و ساز بناهای مسکونی در محل رواج یافته که هیچ تناسبی با زمینه تاریخی بافت ندارد با ادامه این روند، هویت تاریخی محل به تدریج از بین می رود. روش تحقیق در این پژوهش از نوع توصیفی، تحلیلی است که با هدف کاربردی که با روش کمین پیمایش شکل گرفته است و قصد دارد با استفاده از مطالعات میدانی به شناخت صحیح از محله ساغریسازان که بافت فرسوده محسوب می شود دست یابد و با توجه به پیشینه تاریخی و اصالت محله ساغریسازان به عنوان یکی از قدیمی ترین محلات رشت، معیارهایی را به منظور سامان دهی محله ارایه دهد.

نویسندگان

رضا صادقی بالاجورشری

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه پردیس بین الملل، واحد گیلان، گروه معماری، گیلان

سیدمحمد رضا فاروقی

کارشناس ارشد معماری، مربی رسمی آزمایشی پایه 6 ،گروه معماری، گیلان

حمزه غلامعلی زاده

عضو هیات علمی، دانشگاه پردیس بین الملل، واحد گیلان ، گروه معماری، گیلان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :