ارزیابی تاثیر شیوه های مختلف تبلیغات ایمنی راه بر روی رانندگان جوان (براساس تمایلات آشکار تقویت خویشتن در رانندگان جوان ؛ مطالعه موردی: مشهد)

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 309

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICAUCAE01_1480

تاریخ نمایه سازی: 10 تیر 1396

چکیده مقاله:

در امروزه در بسیاری از جوامع موضوع تبلیغات در زمینه ایمنی راه به یک اقدام پیشگیرانه برای آموزش عموم مردم در جهت افزایش آگاهی آنان در زمینه ایمنی راه و کاهش آسیب های ناشی از تصادفات تبدیل شده است. این مقاله در نظر دارد با رویکردی روان شناسانه اثر مثبت و منفی تبلیغات رانندگی بر زمینه ایمنی راه را که بر روی تمایلات آشکار تقویت خویشتن رانندگان بر میزان مهارت و هوشیاری آنان در رانندگی می باشد را بررسی کند. نمونه های تبلیغات در غالب 3 دسته تبلیغات با رویکرد مثبت (نشان دادن رفتار ایمن رانندگی با اجتناب از نمایش نتایج منفی ، تبلیغات با رویکرد منفی (نمایش نتایج تجارب منفی) و تبلیغات کنترلی (نمایش مجموعه ای از تبلیغات سلامت روحی و روانی غیر مرتبط و یا بعضا مرتبط با رفتار رانندگی) برای بررسی در این مقاله برای یک جامعه آماری 18 تا 33 سال (n=150) در نظر گرفته شده است. با بررسی و نشان دادن این سه نوع تبلیغات این نتیجه به دست آمد که پیام تبلیغات با رویکرد منفی بر فرآیند های روان شناختی به ویژه در غالب تمایلات و تاثیرات آشکار در زمینه اخلاق رانندگی نسبت به تبلیغات با رویکرد مثبت و تبلیغات کنترلی در بین جوانان موثر تر بوده است و بطور کلی در مورد تاثیر این تبلیغات ایمنی بر میزان یادگیری و درک اجتماعی در تمایلات آشکار رانندگان جوان بحث شده و همچنین پیشنهاداتی برای ارزیابی تاثیر تبلیغات در جنبه ی پنهان (ضمنی) تمایلات رانندگان جوان نیز ارایه شده است.

نویسندگان

کامران رحیم اف

استادیار گروه ترابری ، دانشگاه پیام نور

سجاد حسین پور حجار

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی برنامه ریزی حمل و نقل، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

علی کاویان

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی برنامه ریزی حمل و نقل، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات