طراحی مجتمع فرهنگی درتبریز با دیدگاه پایدارتحلیل شکل گیری تبریز و گسترش فضایی و پیدایش مناطق حاشیه نشین بادیدگاه پایدار

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 841

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICCAU01_2427

تاریخ نمایه سازی: 29 تیر 1393

چکیده مقاله:

[توضیح سیویلیکا: به دلیل مشکل فنی در نمایش فایل مقاله، اصل مقاله حذف شد.] در شهرهای بزرگ و توسعه یافته نظیر تبریز، که فضای شهر معمولا به دو یا چند پاره تقسیم می شود و اختلاف فرهنگی و طبقاتی بین مناطق مختلف شهری به وضوح دیده می شود، اماکنی مانند فرهنگسراها و فضاهای داخلی آنها، وسیله ی تناسبی برای کاهش اختلاف فرهنگی و عقیدتی بین مناطق مختلف شهری محسوب می شوند. کارکرد این گونه فضاها از یک سو افزودن بر بار فرهنگی- هنری مردم شهر تبریز و انتقال ارزشها و محصولات فرهنگی به مردم و افراد استفاده کننده از این فضاها بوده و از سوی دیگر برآوردن نیازهای تفریحی افراد و پرکردن اوقات فراغت آنها می باشد. فرهنگ یک ملت بیانگر هویت فراموش نشدنی آن مردم است و عامل موثری در جهت شناختن خویش و شناساندن خود به دیگران به شمار می رود. نحوه زندگی، کار، فراغت، تفریح و رفتار و سرگرمیهای مورد قبول و پذیرش جامعه به وسیله ی فرهنگ آ اسکان غیر رسمی به سبب تولید فقر و گسترش آن، به مخاطره انداختن توسعه پایدار و تحمیل هزینه های بیشتر برای محیط زیست ، در مقایسه با هزینه پیشگیری آنها ، تهدیدی جدی برای پایداری و انسجام جامعه شهری بوده و نیازمند تدابیری ویژه ای برای ساماندهی وضعیت کنونی و جلوگیری از گسترش آنها در آینده است. چون شهر تبریز به صورت سیستم یکپارچه است و عدم توجه به بعضی نواحی از شهر می تواند مشکلاتی برای کل شهر ایجاد کند ، باید برای اجزاء آن و بویژه برای اسکان غیر رسمی چاره جویی کرد تا تمام شهر دستخوش مشکل نشود لذا چاره اندیشی برای دستیابی به فضاهای شهری درخور و مناسب برای زیست بهتر در جوامع شهری با توجه به اصول معماری پایدار و ارزشهای والای انسانی از هدف کلان این تحقیق است و اهداف خرد ، ایجاد زمینه های مناسب برای هماهنگی منطقه مورد مطالعه به عنوان عنصری از عناصر سیستم شهری می باشد. اولین و مهمترین راهکار در سطح کلان برای از بین بردن و جلوگیری از اسکان غیر رسمی، تعدیل نابرابری شهر و روستا و توزیع امکانات و خدمات بین آنهاست. از آنجا که برنامه ریزی برای کنترل و هدایت مهاجرت های روستایی کشور موفق نبوده و حتی طرحی نیز برای این کار وجود نداشته است لذا پذیرش مهاجران روستایی سایر شهرهای کشور در کلانشهر تبریز به عنوان جزئی از پیکره اصلی شهر باید در بطن برنامه های توسعه شهری و برنامه ریزی مدیران شهر قرار بگیرد. این مقاله ضمن تبیین رابطه منطقی بین رویکردهای فوق به بررسی ریشه ای مسائل جهت ارائه یک ادراک قابل اجرا در عمل در شهرهای بزرگ می پردازد . اسکان غیررسمی ، مهاجرت ، معماری پایدار ، مناطق حاشیه نشین ، ن جامعه تعیین می شود و به وسیله ابزارها و وسایلی که در داخل هر جامعه ای تعیین شده است از نسلی به نسل دیگر منتقل می شود. در شهرهای بزرگ و توسعه یافته، نظیر تبریز که فضای شهر معمولا به دو یا جند پاره تقسیم می شود، طراحی فرهنگسرای پایدار وسیله تناسبی برای کاهش اختلاف فرهنگی و عقیدتی بین مناطق مختلف شهری محسوب می شود. در واقع فرهنگسرای پایدار را می توان نوعی از طراحی قلمداد کرد که در طول چرخه حیات خویش با سیستم های اکولوژیکی کره زمین هماهنگی کامل دارد

نویسندگان

میترا دولتشاهی

دانشجوی کارشناسی ارشدمعماری دانشگاه علوم و تحقیقات واحدالبرز

فرح حبیب

دانشیارگروه معماری و شهرسازی واحد علوم و تحقیقات تهران

حسن ستاری ساربانقلی

استادیارگروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • عجم، ا. مقد مه ا ی بر طر ا حی، ...
  • آ ز ا د تبریز، تبریز . 1382، . 0 ...
  • سا ختما ن، شما ر ه . 1386، 45 ...
  • Turcott D. Villareal J. Bermingham Christina. The Bene Fits Of ...
  • I - _ _ _ _ _ . . . ...
  • جا ن محمد ی، _ طر ا حی، خا نه ...
  • Ihternational Conference on Civil Engineering Architecture & Urban Sustainable Deve ...
  • Ihternational Conference on Civil Engineering Architecture & Urban Sustainable Deve ...
  • نمایش کامل مراجع