Netizen رویکردی نو به شهروند الکترونیک در دولت الکترونیک

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,550

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICEC02_099

تاریخ نمایه سازی: 17 اردیبهشت 1388

چکیده مقاله:

امروزه با استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات، از طریق آنلاین کردن اطلاعات عمومی و مبادله ها، یک دولت به شهروندان این امکان را می دهد که دسترسی آسان تری به خدمات عمومی و همچنین تعاملات بی واسطه تری با ادارات رسمی، داشته باشند. در حالیکه فضای پرگنجایش دنیای اینترنت با پازل های جدید، در حال کامل شدن است و شهروند الکترونیک (E-CITIZEN) می رود تا چهره ی دولت الکترونیک را صورتی نو بخشد و تکامل خود را در فازی جدید به نام شبکه ی شهروند مدار (NETIZEN)وسعت ببخشد در این میان تقاضا از سوی شهروندان موتور محرک برای زودتر الکتریکی شدن است علاوه بر توسعه ی وب سایت، بخشی از استراتژی دولت الکترونیک باید بر این قضیه متمرکز شود که چگونه حکومت می تواند دسترسی منصفانه تری را به خدمات و اطلاعات آنلاین تأمین کند؛ و یکی از ابزارها برای دست یافتن به این هدف، کیوسکهای اطلاعاتی دیجیتال است که مجموعه ای از کیوسکهای اطلاعاتی را به شبکه، به عضوی فعال در شبکه ی شهروندمدار، تبدیل می شوند. در این مقاله ما ابتدا براساس مطالعاتی که در سال 2001 در جریان یک پروژه صورت گرفته است به بررسی ظهور بروکراسی سیستمی و برآورد نوع ارتباط شهروندان با دولت الکترونیک می پردازیم و سپس یک سری راهکارها و پیشنهادهای کلیدی جهت بهبود ارتباط شهروندان با دولت الکترونیک ارائه خواهیم داد.

کلیدواژه ها:

دولت الکترونیک ( e-government) ، شهروند الکترونیک (e-citizen) ، بروکراسی خیابانی (Street-level bureaucracy) ، بروکراسی سیستمی (System-level bureaucracy) ، کیوسک اطلاعاتی دیجیتال Digital Information kiosks ، شبکه ی شهروند محور 6(Netizen) ، تله دموکراسی (Tele democracy)

نویسندگان

علیرضا خراسانی

دانش آموخته ی دکترای رشته ی مهندسی فناوری اطلاعات از لندن عضو هیئت عل

سارا عرب یار محمدی

عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشجوی کارشناسی مهندسی فناوری اطلاعات، د

فاطمه مشایخی

عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشجوی کارشناسی مهندسی فناوری اطلاعات، د

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • سیامک قاجار، محمدرضا گرامی، قانون آزادی اطلاعات از تله‌دموکراسی تا ...
  • Anttirioko, Ari-Veikko, Mialkia, Matti, Encyclopedia of digital Government, volume 1, ...
  • Reddick, Christopher G., "Citizen interaction with e- government: From the ...
  • نمایش کامل مراجع