تأثیر برگزاری آزمایشگاه ها و کارگاه های آموزشی همزمان با آموزش مباحث تئوری در ارتقاء سطح کیفی دانشجویان رشته های فنی مهندسی

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 992

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICEEI01_007

تاریخ نمایه سازی: 30 بهمن 1394

چکیده مقاله:

حرفه مهندسی به معنای تلاش برای ایجاد تغییر در طبیعت به منظور منفعت رساندن به بشر است. برای به انجام رساندن این حرفه به بهترین شکل، یک مهندسی بایستی یارا فراتراز مباحث تئوری گذاشته و به دنبال کسب تجربه از طریق شرکت در آزمایشگاه ها و کارگاه های آموزشی باشد. مباحث تئوری در دانشگاه ها روز به روز در حال پیشرفت هستند. در حالی که این مباحث به سرعت به صنایع مختلف را ه پیدا نمی کنند. این موضوع باعث می شود که فاصله صنعت از دانشگاه ها روز به روز بیشتر شود. یکی از روش های مفید و مؤثر برای پیشبرد اهداف مشترک صنعت و دانشگاه ها، آموزش دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی از طریق برگزاری آزمایشگاه ها و کارگاه های آموزشی قبل از ورود آنها به بازار کار و صنایع می باشد. در این مقاله سعی بر آن است تأثیر این آزمایشگاه ها و کارگاه های آموزشی در پیشبرد این هدف بررسی شود. برای این منظور مطالعات موردی در راستای بررسی این تأثیر، برای دروس تخصصی رشته مهندسی برق، گرایش کنترل از جمله درس کنترل خطی، کاربرد کامپیوتر در کنترل و کنترل صنعتی 2 صورت گرفته است. در این تحقیق اهمیت این موضوع و تأثیر کارگاه های آموزشی به صورت همزمان و غیرهمزمان مورد مطالعه قرار گرفته است. به همین منظور، پرسشنامه هایی برای دروس تخصصی ذکر شده تهیه شده و مطالعات میدانی جهت بررسی نقاط قوت و ضعف این دروس صورت گرفته است. نتایج بررسی ها، تأثیرگذاری این آزمایشگاه ها و کارگاه های آموزشی برای تربیت نیروهای متخصص را جهت ورود به بازار کار به خوبی نشان می دهد. همچنین نتایج ارزیابی ها و مطالعات میدانی تأثیر مثبت برگزاری همزمان این دوره ها با واحد تئوری درس را برای دروس فوق الذکر به خوبی نشان می دهد. از طرف دیگر دانشجویان رشته های مهندسی جهت ورود به صنعت نیازمند فراگیری نرم افزارهای تخصصی بوده که اشتیاق وافر خود را در یادگری این نرم افزارها در دروس مختلف نشان می دهند.

کلیدواژه ها:

صنعت و دانشگاه ، آزمایشگاه ها و کارگاه های آموزشی ، آموزش های تئوری

نویسندگان

ریحانه مختارنامه

بخش مهندسی قدرت و کنترل

محمدمهدی عارفی

دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر

سیدعلی اکبر صفوی

دانشگاه شیراز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • _ سیستم‌های کنترل خطی. چاپ دوم ...
  • صفوی، ع. ا.، رضوانی، م. _ _ صنعتی. چاپ اول. ...
  • Feisel, Lyle D., and Albert J. Ros. "The role of ...
  • B alamuralithara, B., and P. C. Woods. "Virtual laboratories in ...
  • Dominguez, M., J. J. Fuertes, M. A. Prada, S. Alonso, ...
  • Marlin, T. E. (1995). Proces Control, New York: McGraw-Hil ...
  • _ _ control (Vol. ...
  • Doyle, J. C., Francis, B. _ & Tannenbaum, A. R. ...
  • Richard M. Murray, "Control in an Information Rich World, Report ...
  • نمایش کامل مراجع