شناسایی مناطق مخاطره آمیزجهت توسعه فیزیکی- کالبدی سکونتگاه های روستایی با استفاده از GIS (موردی: روستاهای حومه شهر سنندج)

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 531

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICEHH02_521

تاریخ نمایه سازی: 13 آبان 1393

چکیده مقاله:

هدف پژوهش حاضر شناسایی مناطق مخاطره آمیز جهت توسعه کالبدی- فیزیکی سکونتگاههای روستایی می باشد. براین اساس پژوهش حاضر با روش توصیفی – تحلیلی و با تاکید بر جنبه کاربردی آن سعی بر دارد تا با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی و روش تحلیل سلسله مراتبی (AHP)، به شناسایی مناطق مخاطره آمیز جهت توسعه فیزیکی- کالبدی روستاهای حومه شهر سنندج بپردازد. در این راستا جهت پهنه بندی مناطق مخاطره آمیز با بهره گیری از اطلاعات موجود در پایگاه سیستم اطلاعات جغرافیایی شهرداری سنندج، لایههای اطلاعاتی همانند: فاصله از گسل، لایه شیب، لایه ارتفاع منطقه، فاصله از رودخانه، لایه زمین لغزش، لایه نوع خاک تولید گردیدند. نهایتاٌ بر حسب میزان ارزش و اهمیت لایه های اطلاعاتی در شناسایی جهت مناسب توسعه فیزیکی سکونتگاههای روستایی در محیط ARCGIS10، توابع و الگوریتم های کاربردی آن اعمال شد. نتایج حاصل ازتلفیق لایه های استاندارد شده درتکنیک مورد نظر، زمینهای منطقه مورد مطالعه را با تاکید بر عوامل طبیعی اولویتبندی کرد، سپس این زمین ها با نقشه کاربری اراضی مقایسه کرده و مشخص شد که مناطق مخاطره آمیز در فاصله نزدیکی از گسلها، رودخانه ها و در ارتفاع نامناسب و شیب نامناسب که جزء مناطق با خطر بالا هستند، واقع شده اند و لذا برای توسعه فیزیکی آینده روستاها پیشنهاد داده نشدند.

کلیدواژه ها:

مناطق مخاطره آمیز ، توسعه فیزیکی شهر ، روستاهای حومه شهر سنندج

نویسندگان

حسن افروخته

استاد گروه جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه خوارزمی تهران

عاطفه احمدی

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه خوارزمی تهران

سمانه رحیمی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه شهید چمران اهواز

محمد کمانگر

کارشناس سنجش از دور و GIS، دانشگاه هرمزگان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :