یادگیری تطبیقی

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,811

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICELEARNING02_019

تاریخ نمایه سازی: 14 مرداد 1388

چکیده مقاله:

یکی از انواع روش های مورد استفاده در ارائه دوره های آموزش از راه دور برگزاری دوره های آموزش مبتنی بر وب است که این دوره ها از طریق سیستم هایی به نام ابر رسانه آموزشی ارائه می شوند. با این وجود خیلی از آموزش های مبتنی بر وب برای رفع نیازهای آموزشی گروه های متفاوت فراگیران مستقلی بکار گرفته می شوند که دارای سطوح متفاوتی از دانش، اهداف و توانایی در امر یادگیری هستند. راه حل پاسخگویی به نیازهای این کاربران بکارگیری شکل پیشرفته ای از سیستم های ذکر شده موسوم به سیستم های ابررسانه آموزشی تطبیقی است که در آن ها فراگیر می تواند محتوای یادگیری مورد نیاز شخصی خود را به روش نمایش دلخواهش دریافت کرده و متناسب با ویژگی های فردی خود در طول مسیر یادگیریش پیشرفت کند. هر سیستم ابر رسانه آموزشی تطبیقی شامل دو قسمت اساسی می باشد. قلمرو دانش دانسته ها و اطلاعات تخصصی مربوط به حیطه مورد آموزش بوده و فضای رسانه ای حاوی محتوای آموزشی مورد ارائه به کاربر است. برای آن ها که در هر صفحه وب دقیقا محتوای مورد نظر نمایش بیابد، خالق سیستم با برقراری پیوندهایی بین این دو قسمت، اجزاء دانش مرتبط با هر صفحه را تعیین می کند. همچنین خالق سیستم برای آن که کاربر امکان دسترسی به تمامی قسمت های مورد نظرش از محتوای آموزشی را داشته باشد لینک هایی را بین اجزای مختلف فضای رسانه ای برقرار می سازد. با توجه به این، در یک ابر رسانه آموزشی تطبیقی اجزای مختلفی وجود دارند که می توانند در دو سطح – الف ) نحوه ارائه محتوای صفحات به کاربران وب) طریقه نمایش لینک ها و دسترسی به آن ها توسط کاربر- با نیازها و سلایق کاربران مختلف تطبیق داده شوند. در پژوهش حاضر پس از بیان دلایل ضرورت توجه به آموزش تطبیقی مبتنی بر وب، ساختار کلی یک ابر رسانه آموزشی تطبیقی به اجمال معرفی شده و در ادامه اصول کلی مورد استفاده در طراحی واسط کاربری برقرار کننده ارتباط کاربر با سیستم توضیح داده شده است.

کلیدواژه ها:

آموزش مبتنی بر وب ، دوره افزار تطبیقی ، ابر رسانه آموزشی تطبیقی ، مدل قلمرو دانش ، مدل کاربر ، واسط کاربر با سیستم ، فضای رسانه ای

نویسندگان

سید مجید عبداللهی

دانشجوی دکتری برنامه ریزی آموزش از راه دور دانشگاه پیام نور تهران گرو

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • I- Brusilovsky, P. (1997), "Efficient Techniques of adaptive hypermedia". In: ...
  • 128. 3 /cu ltura l te c/ skammas/4PL _ 26/brus ...
  • Brusilovsky, P(_ 996), "Adaptive Hypermedia: an Attempt to Analyze and ...
  • Henze, N., & Nejdl, W. (2004). "A Logical C haracterization ...
  • نمایش کامل مراجع