مقایسه اثر میراگرهای اصطکاکی و ویسکوالاستیک بر رفتار قابهای خمشی فولادی

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 939

فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICESCON01_0986

تاریخ نمایه سازی: 25 بهمن 1394

چکیده مقاله:

سیستم میراگرهای غیرفعال شامل ابزار مکانیکی مختلفی است که روی سازه نصب شده و باعث اتلاف یک بخش ازنیروی تحریخ سازه میشوند. در هنگام وقوع زلزله های قوی ، غالبا طراحی به گونه ای است که به ساختمان اجازه ورود به محدوده غیر الاستیخ و بروز تغییر شکل های ماندگار داده میشود. در نتیجه مقدار زیادی از انرژی زلزله به واسطه تخریبهای موضعی در سیستم مقاوم جانبی سازه مستهلخ میگردد بنابراین خرابی اعضاء سازهای حتی اگر باع تخریب کامل سازه نشود با توجه به پرهزینه و گاه ناممکن بودن تعمیر یا تعویض عضو آسیب دیده پدیدهای نامطلوب به شمار میرود. استفاده از سیستم هایجاذب انرژی مناسب در سازهایی که اعضای آنها عملکرد مناسبی ندارند اهمیت زیادی دارد. زیرا با جذب انرژی لرزه ای توسط این سیستمها اعضای سازه در حین زلزله ارتجاعی باقی میمانند. در این مقاله به مقایسه امر میراگر اصطکاکی با میراگر ویسکوالاستیخ بر رفتار قابهای خمشی فولادی به منظور دستیابی به بیشترین کاهش پاسخ سازه تحت اثرنیروی زلزله پرداخته شده است. بدین منظور یک قاب خمشی فولادی 5 طبقه 3 دهانه یکبار با کمک میراگر ویسکوالاستیک و بار دیگر بامیراگر اصطکاکی مورد بررسی قرار گرفته است. جهت تحلیل سازه از 7 شتابنگاشب مقیاس شده ا ز نرم افزار SAP استفادهشده و سازهها تحت تحلیل دینامیکی غیرخطی 1 قرار گرفته است. جهت بررسی رفتار سازه نتایج بدست آمده را با همان قاب خمشی مذکور ولی بدون میراگرمقایسه شده است. نتایج پژوهش بیانگر آن است که میراگر اصطکاکی پاسخهای بهتری نسبت به میراگر ویسکوالاستیک از خود نشان داد. همچنین وجود هر دو میراگر موجب کاه پاسخ های مهم سازه نسبت به حالت بدون میراگر شده است.

نویسندگان

سجاد محمدیان آبی

کارشناس ارشد سازه، دانشکده فنی و مهندسی ، پردیس علوم و تحقیقات بروجرد کارشناس ارشد سازه، دانشکده فنی و مهندسی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد برو

صمد انصاری فر

کارشناس ارشد سازه، دانشکده فنی و مهندسی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد

مهدی کماسی

استادیار، دانشکده فنی و مهندسی ، دانشگاه آیت ا... بروجردی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :