رتبه بندی و بررسی رابطه عوامل پیش زمینه ای با استقرار و توسعه بازاریابی الکترونیک در صنعت گردشگری (مطالعه موردی شهرستان چابهار)

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 852

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICGS01_121

تاریخ نمایه سازی: 6 آذر 1393

چکیده مقاله:

امروزه بازاریابی الکترونیک و اینترنت در صنعت گردشگری از اهمیت ویژه ای برخوردار است به خصوص در مناطقی مانند چابهار که از لحاظ جاذبه های گردشگری تاریخی و تجاری دارای موقعیت استراتژیکی می باشد اما بازاریابی الکترونیکی در این شهرستان جایگاهی ندارد از این رو نیاز به مطالعات عمیقی در زمینه عوامل پیش زمینه ای بازاریابی الکترونیکی در گردشگری چابهار مشاهده گردید. بنا بر این تحقیق حاضر با هدف سنجش و رتبه بندی ادراکات از عوامل پیش زمینه موثر بر استقرار و توسعه بازاریابی الکترونیکی در صنعت گردشگری شهرستان چابهار با ماهیت تحقیق توصیفی- همبستگی می باشد و به صورت پیمایشی و تکمیل پرسشنامه ها در مدت زمانی 11 ماه در محدوده زمانی 92-1391 انجام گردیده است. مدل مفهومی این تحقیق دارای 5 عامل در قالب عوامل داخلی با مولفه های فرهنگ سازمانی، منابع سازمانی اندازه شرکت عوامل خارجی با مولفه های فشار رقابتی، تاثیر دولت، گرایش بازار و فشار صنعت و زیرساخت های ملی، به علاوه سهولت استفاده ، سازگاری و درک سودمندی می باشد. جامعه آماری این تحقیق شامل مالکین، مدیران ارشد و مدیران بازاریابی شرکت های وابسته به حوزه گردشگری کل شهرستان چابهار می باشد که شامل 53 نفر بوده از این رو به دلیل محدودیت جامعه آماری تمام جامعه مورد سنجش قرار گرفته اند. ابزار مورد استفاده برای سنجش تاثیر متغیرها نیز پرسشنامه می باشد که شامل 76 سوال بوده و اعتبار آن توسط آلفای کرونباخ (0/98) سنجیده شده است. با استفاده از آزمون های آماری که از نرم افزار Spss و تحلیل رتبه بندی AHP حاصل گردیده نتایج حاکی از آن است که بین مولفه های پیش زمینه مورد سنجش و استقرار و توسعه بازاریابی الکترونیکی رابطه مثبت وجود دارد و همه فرضیات تایید گردید. همچنین در آزمون همبستگی پیرسون نشان داده شد که بین ادراکات از زیرساخت های ملی و ارداکات از سودمندی بیشترین همبستگی وجود دارد و کمترین همبستگی بین ادراکات از منابع سازمانی و استقرار و توسعه بازاریابی الکترونیکی می باشد و به علاوه در رتبه بندی عوامل خارجی بالاترین رتبه و درک سودمندی کمترین رتبه را دارا می باشد.

نویسندگان

آیدا صادقی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات کارمند آموزش و پرورش چابهار

حبیب الله سالارزهی

دکتری مدیریت دولتی- دانشیار دانشگاه سیستان و بلوچستان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • .o امین بیدختی، ع.الف.، نظری، م.، (1388)، " نقش بازاریابی ...
  • _ بیک محمدی، ح.، (1379)، " نگرشی نو بر آثار ...
  • پروانه، ب.، عامری سیاهویی، ح.ر.، تقوی گودرزی، سر.، (1388)، " ...
  • اردیبهشت 1393، دانشکده جغرافیا، موسسه جغرافیا ...
  • Ajzen, I. (1991), The Theory of Planned Behavior". Organizationa/ Behavior ...
  • nderstanding attitudes and predicting social behavior", englewood ل" 12. Ajzen, ...
  • Akkeren, JK.V and Cavaye, A.L.M. (2000). "Factors Influence on Entry-level ...
  • Bowen, W. M. (1993). "AHP: Multiple Criteria Evaluation i Klosterman" ...
  • Brown, K., G. (2009), "Island Tourism Marketing Music and Culture", ...
  • Buhalis, D., (1998)." Strategic use of information technologies in the ...
  • Burton-Jones, A. _ Hubona, G. S. (2005) , "Individual differences ...
  • نمایش کامل مراجع