ارزیابی عملکرد لرزه ای تیرهای با جان موجدار بر اساس نوع وابعاد صفحه موجدار

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 535

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF و WORD قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICGUEE02_175

تاریخ نمایه سازی: 30 بهمن 1394

چکیده مقاله:

تیرهای فولادی با جان موجداردر سازه های ساختمانی درابتدا در اروپا در سال 1960، ودرساخت و ساز پل در ژاپن و اروپادر سال 1980 استفاده شده است. یکی از دلایل افزایش علاقه به استفاده از اعضای فولادی با جان موجدار بهبود پایداری در برابر بارهای نامتقارن است.دلیل دیگراین است که مقاومت کمانشی برشی تیر با جان موجدار در بارگذاری های درون صفحه ای وبرون صفحه ای بسیار بیشتر از تیرهای I شکل معمولی است. موجدار کردن جان باعث می شود تا کمانش جان بصورت موضعی در قسمتهای مسطح موج اتفاق افتد و در نتیجه افزایش ظرفیتی در مقاومت نهایی کمانشی جان ایجاد گردد. تیرهای فولادی معمولی با مقاطع بال پهن، سختی محوری زیادی را دارا می باشند.در مقابل، با توجه به ویژگی های منحصر به فرد جانهای موجدارکه عنوان اثر آکاردئونی شناخته شده، سبب بهبود مقاومت در بالهای بالا و پایین تیرهای فولادی ، که عناصر مقاوم اصلی در برابر لنگر خمشی هستند می شود.برای موجدارکردن جان تیر می توان از سه شکل موج (ذوزنقه ای ومنحنی) بهره جست بدین منظور در این مقاله مقایسه ای بین عملکرد لرزه ای این دو نوع پیکر بندی از یکسو وهمچنین مقادیر متفاوت β برای ابعاد پانل صورت گرفته است، در همین راستا با استفاده از تجزیه و تحلیل اجزای محدود ، تعداد4نمونه از شاه تیرهای فولادی با جان موج دار با دخالت پارامترهای اصلی نوع موج وابعاد آن مورد بررسی قرار گرفت.پارامترهای نوع موج TC, CCو نسبت طول صفحه مایل به طول صفحه مسطح پانل ( β ) به لحاظ کمی ارزیابی اثر آکوردئونی پیشنهاد می گردند. برای ارزیابی رفتار وعملکرد لرزه ای ورسیدن به مدل بهینه، مطالعات پارامتریک با استفاده از نرم افزاراجزا محدود Abaqus بر روی چهار مدل تیر،شامل دوتیر باجان موجدارذوزنقه ای ودو تیر با جان موجدار منحنی صورت پذیرفته است.

کلیدواژه ها:

جان موجدار Corrugated ، تیر با جان موجدار ذوزنقه ای ، تیر با جان موجدار ، منحنی رفتار هیسترزیس ، نرم افزار اجزا محدود Abaqus ،

نویسندگان

شهلا جدیان

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن

سیدحسین حسینی لواسانی

استادیار گروه عمران دانشکده عمران –دانشگاه خوارزمی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Elgaaly M, Seshadri A, Hamilton RW. Bending strength of steel ...
  • سروش نیا سهیل. کاملترین مرجع کاربردی نرم افزار آباکوس چاپ ...
  • Eldib MEAH. Shear buckling strength and design of curved corrugated ...
  • Guo T, Sause R. Analysis of Iocal elastic shear buckling ...
  • brahim SA, El-Dakhakht WW, Elgaaly M. Behavior of bridge girders ...
  • He J, Liu _ Chen A, Wang D, Yoda T. ...
  • Oh J-Y, Lee DH, Kim KS. Accordion effect of prestressed ...
  • Sayed-Ahmed EY. Design aspects of steel -girders with corrugated steel ...
  • نمایش کامل مراجع