کاربرد هوش مصنوعی در پیشگیری از حوادث ترافیکی

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,514

نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICHED09_196

تاریخ نمایه سازی: 30 شهریور 1398

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: وسایل نقلیه هوشمند دارای توان بالقوه ای در انقلاب سلامتی هستند. طبق برآورد سازمان جهانی بهداشت تا سال 2030حوادث ترافیکی پنجمین علت مرگ در جهان خواهند بود. امروزه با پیشرفت تکنولوژی و فناوری هوش مصنوعی، امکان پیشگیری از حوادث ترافیکی و حفظ سلامت انسان افزایش یافته است. لذا این تحقیق با هدف نقش هوش مصنوعی در پیشگیری از حوادث ترافیکی انجام شده است. روش کار: تحقیق حاضر، حاصل مروری بر مطالعات و متون انجام شده به زبان های انگلیسی و فارسی در مورد به کارگیری هوش مصنوعی در پیشگیری از حوادث ترافیکی برای حفظ سلامت انسان است. یافته ها: یافته ها نشان می دهند سیستم های هوشمند متعددی بر ارتقاء سلامت در حوادث ترافیکی نقش دارند. از آن جمله می توان به سیستم هوشمند هشدار دهنده احتمال تصادف و در نتیجه کاهش خطر برخورد با ماشین یا افراد و اشیاء، تخمین فاصله با مانع پیش از رسیدن به آن، پد هوشمند فرماندهی به خودرو، سیستم حرکت هوشمند بر اساس وضعیت جاده، ایجاد لرزش در صندلی راننده در حین خواب آلودگی، پخش صدای هشدار برای آگاه سازی راننده در موقع خواب آلودگی یا گیجی، سیستم تهویه هوای هوشمند، سیستم خودران، امکان برقراری ارتباط وایرلسی و بلوتوثی با دیگر خودروهای خودران موجود در مسیر، تنظیم سرعت رانندگی جهت مدیریت سرعت، تشخیص هویت یا تشخیص مصرف مواد و الکل در راننده، دوربین های هوشمند کنترل سرعت، توانایی برقراری ارتباط سریع با تلفن هوشمند کاربر و اعضای خانواده، سیستم پخش موسیقی هوشمند بر اساس تمایل یا شرایط راننده اشاره کرد که می توانند در کاهش حوادث ترافیکی نقش داشته باشند.نتیجه گیری: طبق ماتریکس هادون، به کارگیری هوش مصنوعی در پیشگیری از حوادث ترافیکی با توجه به اصول دورنمای صفر که تاکید بر ارزش والای انسان، احتمال خطا در انسان، ضعف انسان، لزوم تغییر سیستم ها بر اساس خصوصیت انسان و جبران خطای انسانی توسط سیستم ها را دارد، یک ضرورت است.

نویسندگان

فربد داودی

دانشجوی کارشناسی مهندسی کامپیوتر، دانشکده کامپیوتر، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، تهران، ایران

بهار سیفی

دانشجوی دکتری تخصصی سلامت در بلایا و فوریت ها، گروه سلامت در بلایا و فوریت ها، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران، هیئتعلمی دانشگاه، گروه سلامت جامعه، دانشکده پرستاری و مامائی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

محمد حیدری

دکتری تخصصی سامت در بلایا و فوریت ها، هیئت علمی دانشگاه، دانشکده پرستاری و مامائی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران