مقایسه اثرات روانی کوتاه مدت و دراز مدت ناشی از حوادث وسایل نقلیه موتوری در مصدومین مراجعه کننده به بیمارستان امام حسین ( ع ) شاهرود

سال انتشار: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,257

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICHMCM03_116

تاریخ نمایه سازی: 31 مرداد 1385

چکیده مقاله:

شکایات سایکولوژیک پس از حوادث نقلیه موتوری شایع بوده و ممکن اسـت جـزء پیـشگویی کننـده هـای قـوی بـرای مشکلات و عوارض پایدار پس از حوادث باشند . این پژوهش به منظور مقایسه اثرات روا نـی کوتـاه مـدت و دراز مـدت ناشـی از حوادث وسایل نقلیه موتوری در مصدومین مراجعه کننده به بیمارستان امام حسین ( ع ) شاهرود انجام شده است . مواد و روشها : در یک بررسی تکرار شونده ) ) survey Repeated بـر روی 42 فـرد مـصدوم ناشـی از حـوادث وسـایل نقلیـه موتوری مراجعه کننده به ب خش اورژانس بیمارستان امام حسین ( ع ) شاهرود، از طریـق نمونـه گیـری غیرتـصادفی و بـر اسـاس مشخصات مورد نظر پژوهشگران، پرسشنامه استاندارد ) SCL-90-R ) Symptom Checklist-90-Revised شامل 90 سـؤال بعد سایکولوژیک جهت ارزشیابی علائم روانی و غربالگری بیماران روانی و همچ نین پرسـشنامه سـلامت عمـومی 9 در ( GHQ ( استفاده گردید . در این پژوهش میانگین نمره هر بعد در طی 4 مرحله : زمان ورود به اورژانس، یک، سه و شش مـاه پـس از آن تعیین گردید و با استفاده از آزمونهای آماری توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل و مقایسه قرار گرفت . آزمون هـای فـوق توسط نرم افزار SPSS تحت ویندوز انجام گردید . نتایج : بر اساس نتایج حاصل از این پژوهش، میانگین سنی واحدهای مورد پژوهش 24/4 ± 8/5 سال بود . میانگین نمره کسب شده در تمامی ابعاد سایکولوژیک بجز ابعاد جسمی و وسواس، در زمان مراجعه به اورژانس و سـه مـاه و شـش مـاه پـس از آ ن تفاوت معنی داری داشت ).P 0 < /05) میانگین نمره کسب شده در تمامی ابعاد سایکولوژیک در فاصله زمانی مراجعه به اورژانـس تا یک ماه پس از آن و فاصله زمانی مراجعه به اورژانس تا سه ماه پس از آن افزایش معنی دار داشت و بین فاصله زمانی سه مـاه پس از مراجعه به اورژانس تا 6 ماه پس از مراجعه کاهش معنی دار وجود داشت ).P<0/05) آزمون آماری تی مـستقل بـا 0/05 در بعد افسردگی تفاوت معنی داری را از لحاظ وضعیت تأهل سه ماه پس از مراجعه به اورژانـس نـشان داد . P< آزمـون آمـاری آنالیز واریانس با P< 0/05 تفاوت معنی داری از لحاظ ابعاد افسردگی، ترس، پارانوئید و روان پریش در بین افراد بیکار نسبت به سایر مشاغل نشان داد . بحث و نتیجه گیری : با توجه به نتایج پژوهش حاضر، افزایش معنی دار عوارض سایکولوژیک پس از حوادث نقلیه موتوری نیاز به ارزیابی دقیق و تشخیص سریع این عوارض و ب ه کارگیری مداخلات فارماکولوژ یک و سـایکولوژیک مناسـب و همچنـین برنامـه ریزی مؤثر جهت بازتوانی آنان را بسیار ضروری و حائز اهمیت می سازد .

نویسندگان

فاطمه علائی نژاد

دانشکده علوم پزشکی شاهرود

سیدعباس موسوی

دانشکده علوم پزشکی شاهرود