بهبود توسعه پایدار زیست محیطی از طریق احیای اراضی پیرامون مسیلهای درون شهری(نمونه موردی مسیل زرگنده در محدوده ی حسن آباد تهران ایران)

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 729

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICICA01_0911

تاریخ نمایه سازی: 27 اسفند 1394

چکیده مقاله:

از دیر باز سکونت گاههای انسانی ، تحت شرایط خاص محیطی و جغرافیایی و به اقتضای عوامل مؤثر در شکل گیری آنها، بوجود آمده اند . بطور کلی وجود آب مهم ترین دلیل انتخاب بشر برای سکونت در محیطی بروده اسرت ..شهر تهران نیرز مست نا از ایرن چگونگی شکل گیری نبوده است .باتوجه به ویژگیهای محیط طبیعی درتهران و تاثیر آنها بر شیوه زندگی مردم در گذر زمان ، فضا های روستایی ویژه ای در این منطقه در کنار رود ها و مسیل ها بوجود آمدکه با گسترده تر شدن تهران روستاهایی مثل حسن آباد در شهر بلعیده شدند و با عوض شدن فضاها ی روستایی وکوچه باغ ها و تبدیل زمین های زراعی به فضاهای شهری،تنها می راث از بافت روستایی همین مسیل های فصلی به جای ماند . از طرف دیگر،به طور کلی مسیل ها و رودخانه ها ی درون شهری به عنوان کریدور های طبیعی شهری در فراهم کردن منابع زیست محیطی نقش موثری دارند.جبران فضای آزاد و سبز ناشی از آپارتماننشینی ها،تخریب باغات و محیطهای طبیعی،افزایش انواع آلودگی ها و افت جدی کیفیت زنردگی،لزوم توجه به فضاهای زیست محیطی و سبز را قوت می بخشد. به منظور ارتقا کیفیت زیست محیطی مسیل ها ،این میراث به جای مانده از روسرتا ها و حررایم آنها با توجه به رویکرد توسعه پایدار، مسیل زرگنده در محدوده ی محله ی حسن آباد(به عنوان نمونه موردی) انتخاب گردید و از روش SWOT جهت تحلیل و دسته بندی نقاط ضعف و قوت محدوده و ارائه راهکارهایی جهرت دستیابی به این مهم استفاده گردید. بر اساس تجزیه و تحلیل قوتها، ضعفها، فرصرتها درجدول SWOT و شاخصه نیازهاو معیارهای توسعه پایدار، ایجاد پارک خطی در کناره ی رود ها، پیاده محور کردن حریم مسیل با در نظر گرفتن توجیه ترافیکی جهت کاهش آلودگی محیط و ارتقاء امنیت که یکی از شاخصه های پایداری اجتماعی می باشد، حفظ حریم مسیل و عقب راندن واحد های مسکونی متجاوز به حریم و حفظ درختان تنومند به عنوان راهبردهای اصلی در جهت توسعه ی پایدار زیست محیطی محدوده ی مورد مطالعه بیان گردید

کلیدواژه ها:

نویسندگان

فروزان مسعودی

دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری دانشگاه آزاد تهران مرکز

علیرضا بندرآباد

استادیار دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد تهران مرکز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ترنرتام، 1376، شهر همچون چشم انداز، ترجمه فرشاد نوریان، شرکت ...
  • رادکلیف .م، 1373، توسعه پایدار، ترجمه ی حسین تیر، مرکز ...
  • مهشواری، شریرام، توسعه پایدار و مدیریت دولتی در هند، مدیریت ...
  • OECD, 20 01, The DAC gu idel i nes, strategies ...
  • Petro, Bas etal, 2001, setting targets in strategies river restoration, ...
  • نمایش کامل مراجع