تبدیل موتور دیزل OM-314 به موتور دوگانه سوز و کاهش آلایندگی تا حد استاندارد EUROII با حفظ توان و گشتاور در حد موتور پایه

سال انتشار: 1382
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 5,518

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICICE03_002

تاریخ نمایه سازی: 12 شهریور 1387

چکیده مقاله:

در این طرح تحقیقاتی کاربردی با استفاده از روش احتراق همزمان و توام سوخت گازوئیل و گاز طبیعی، موتور دیزلی OM-314 به موتور دوگانه سوز تبدیل شده است. با کمترین تغییرات ایجاد شده در موتور، با استفاده از بیشترین میزان استفاده از گاز طبیعی (تا حد 90درصد) به جای سوخت گازوئیل و با کاهش سوخت گازوئیل (تا حد 10درصد)، موتور دوگانه سوز قادر است با عملکرد یکسان با موتور پایه دیزلی و بازده بهتر بهره برداری گردد. آلاینده های خروجی از موتور دیرلی پایه قبل از تبدیل در حد استانده EURO0 سال 1983 بوده که پس از تبدیل به دوگانه سور به سطح آلایندگی EUROII کاهش می یابد. در این تحقیق که بخش زیادی از آن در اتاق آزمون انجام شد. مقدار مناسب سوخت گاز و گازوئیل در هر نقطه عملکردی موتور با توجه به نسبت هوا به سوخت بهینه برای داشتن کمترین میزان نشر آلایند ها، بیشترین راندمان حرارتی و حفظ توان و گشتاور در حد پایه پی از آزمون های متعدد آلایندگی 13 مد و عملکردی برای نقاط کاری مهم موتور بدست آمده است. توسط یک مجموعه مدیریت هوشمند مقادیر نسبت هوا به سوخت دیزل و مقدار گاز در هر نقطه کاری با توجه به جداول تنظیم رایانه موتور کنترل می شود. جداول تنظیم رایانه موتور نیز پس از انجام آزمونهای مربوطه و راهبری های تعریف شده که در این مقاله به شرح آن پرداخته می شود. تکمیل گردید این موتور در حال حاضر بر روی مینی بوس نصب و مراحل آزمون های جاده ای و زینه بندی نهایی را طی می کند.

نویسندگان

وهاب پیروزپناه

شرکت تحقیق، طراحی و تولید موتور ایران خودرو (IPCO)، استاد گروه مهندسی مکان

سید مصطفی میرسلیم

استاد گروه مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر

سید محمد افقهی

کارشناس ارشد مهندسی مکانیک شرکت ایپکو

یوسف جیحونی

کارشناس ارشد مهندسی مکانیک شرکت ایپکو

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :