بررسی و ارزیابی کارایی شعب بانک مسکن استان مازندران با استفاده از تکنیک تحلیل پوششی داده‌های فازی (FUZZY DEA)

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,985

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICIORS02_359

تاریخ نمایه سازی: 11 اسفند 1387

چکیده مقاله:

در سال 1978 ادوارد رودز بر مبنای کار فارل (1957)، در تز دوره دکترای خود تحت راهنمایی دو تن از بزرگترین اساتید تحقیق در عملیات یعنی چارنز و کوپر، روش نوین جهت ارزیابی عملکرد و محاسبه کارایی واحدهای تصمیم‌گیرنده به نام تحلیل پوششی داده‌ها (DEA)، مطرح نمود که بیانگر تکنیکی ناپارامتریک برای سنجش و ارزیابی کارایی‌های نسبی مجموعه‌ای از پدیده‌ها (سازمان‌ها) با ورودی‌ها و خروجی‌های قطعی است به عبارت دیگر DEA روشی است که برای محاسبه کارایی نسبی واحدهای تصمیم‌ گیرنده که منابع چندگانه مشابهی را برای تولید خروجی‌های مشابه بکار می‌برند، ایجاد شده است. در این تحقیق سعی شده است یک مدل مناسب جهت ارزیابی کارایی شعب مرکزی بانک مسکن استان مازندران ارائه شود. به این منظور روش‌های مختلف ارزیابی کارایی مورد بحث قرار گرفته و متدولوژی تحلیل پوششی داده‌های فازی (Fuzzy DEA) که یک روش علمی و ناپارامتریک برای ارزیابی کارایی واحدهای تصمیم‌گیری می‌باشد، برای ارزیابی کارایی شعب انتخاب شده است. در فرایند ارزیابی ابتدا ورودی‌ها و خروجی‌های شعب بانک با توجه به مطالعات قبلی و نظر کارشناسان و خبرگان بانک تعیین شده است. سپس با استفاده از فرم نظرسنجی و ماتریس مقایسات زوجی و AHP فازی و استفاده از روش باکلی، اوزان فازی متغیرها تعیین گردید. در این تحقیق سه مدل مختلف با ماهیت CCR ورودی محور به اجرا درآمد و مورد تحلیل حساسیت متغیرها انجام گرفت و مورد مقایسه با یکدیگر نیز قرار گرفتند. این مدل‌ها با استفاده از نرم‌افزار EMS و LINGO برای 28 شعبه از شعبات مرکزی بانک مسکن در استان مورد تحلیل قرار گرفتند و پس از محاسبه میزان کارایی هریک از شعب به رتبه‌بندی شعب با استفاده از تکنیک اندرسون ـ پیترسون اقدام شده است.

نویسندگان

عبدالحمید صفایی قادیکلایی

عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران، گروه مدیریت صنعتی

سید جواد رحمان پور

کارشناس ارشد مدیریت صنعتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • آذر، عادل، فرجی، حجت، " علم مدیریت فازی "، مرکز ...
  • امیری، هادی و رئیس صفری، مجتبی، " بررسی کارایی بانک ...
  • لی وانگ، " سیستم های فازی و کنترل فازی "، ...
  • Neely Andy , Bourne Mike _ Kennerley Mike J _ ...
  • Necmic Avkiran , "An application reference for data envelopment analysis ...
  • Ciang Kao and Shiang Tai Liu _ _ Data envelopment ...
  • Artley wil and stroh Suzann _ " The performance _ ...
  • نمایش کامل مراجع