اسلام، جهانی شدن و چالشهای پیش رو

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,419

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICIWG04_177

تاریخ نمایه سازی: 13 آذر 1388

چکیده مقاله:

رشد شبکههای داده الکترونیکی مخصوصاً اینترنت و حادث شدن انقلابی جدید در بستر آن، که از همگرایی بین فرایند توسعه اطلاعات و توسعه فناوری ارتباطات به وجود آمده، باعث ظهور یک بعد جدید کسب و کار به نام کسب وکارهای الکترونیکی گردیده است. همچنین علاوه بر سطح خدمات و محصولات فیزیکی در اقتصاد واقعی، یک سطح تجاری الکترونیکی نیز برای خدمات و محصولات دیجیتالی به نام اقتصاد شبکه، رشد کرده است که در آن، علم و فناوری، نوآوری و کارآفرینی سه عامل کلیدی رشد هستند.اقتصاد شبکه با بهرهگیری از ویژگیهای منحصر بفرد اینترنت، باعث افزایش روند توسعه کشورهای توسعه یافته و عمیق تر شدن شکاف توسعه بین کشورها گردیده است. توسعه سریع و پایدار فناوری های وابسته به اینترنت در همراهی با اقتصاد شبکه و دگراندیشی در مورد علل شکست dot-com به ناچار تأثیر مهمی بر امکانات مختلف برای توسعه مفاهیم خلاق کسب و کار برخط و تحقق بخشیدن به آنها، داشته است. از عوامل دیگر موفقیت این کشورها، فراهم بودن زیرساخت های ارتباطی مناسب، فرهنگ سازی، آموزش های همه جانبه و برنامه ریز یهای منسجم و بلندمدت دولت دراین زمینه ها می باشد.کشورهای اسلامی که اکثراً جزو کشورهای توسعه نیافته و کمتر توسعه یافته هستند، چارهای جز استفاده از همین فناوری های اطلاعات و ارتباطات بطور الکترونیکی بطور خاص، ندارند تا بتوانند خود را به کاروان شتابان کشورهای توسعه یافته برسانند. تحقیقات نشان داده که بیشتر کارآفرینان کشورهای توسعه نیافته به دلیل مهیا نبودن زیرساختهای مناسب جهت ایجاد کسبوکارها، به کشورهای دیگر مهاجرت میکنند در صورتی که با فراهمشدن ایجاد کسب و کارهای کوچک دیجیتالی به سرعت و با هزینه کم میسر می گردد که این فرصتهای نوآوری مورد توجه کارآفرینان قرار خواهد گرفت.

کلیدواژه ها:

جهان اسلام ، انقلاب فناوری اطلاعات و ارتباطات ، شکاف های توسعه در جهان اسلام ، کارآفرینی الکترونیکی ، اینترنت ، کسب وکارهای کارآفرینانه الکترونیکی

نویسندگان

هادی اسماعیلی

دانشگاه سیستان و بلوچستان، گروه IT زاهدان

نورمحمد یعقوبی

دانشگاه سیستان و بلوچستان، دانشکده مدیریت و حسابداری، زاهدان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اسماعیلی، هادی و یعقوبی، نورمحمد، (1388). " کارآفرینی دیجیتالی، رویکردی ...
  • fundamentals of company founding in the net مححح entr epreneurship ...
  • Duck, P.M. (2004). The dot-com boo. Was it really all ...
  • is E-Business and does it matter? ", 30 November, 2009. ...
  • B Mohd Jan & Alias (2006), "THEORIES & CONCEPT _ ...
  • Nettesheim, Christoph & Manget, Joe(2002), "Options on the Futur. The ...
  • Pilcher, terry (2004), "Company Benchmarking for Competitive Advantage", 30 November, ...
  • http : //www. b c smanagements ervices _ com/as _ ...
  • Steinberg (2004), _ _ Entr epreneurship and success in e-business: ...
  • نمایش کامل مراجع