آسیب شناسی و بررسی عملکرد استراتژی های بازاریابی صادرات گاز و مشتقات گازی با استفاده از تکنیک فرایند تحلیل سلسله مراتبی (AHP)

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 422

فایل این مقاله در 27 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICMEH01_242

تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1396

چکیده مقاله:

هدف کلی از انجام این پژوهش آسیب شناسی و بررسی عملکرد استراتژی های بازاریابی مورد استفاده در امر صادرات محصولات گازی کشور بوده است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه مدیران و کارشناسان شرکت ملی گاز ایران، شرکت ملی صادرات گاز ایران، شرکت های پالایشی، خطوط انتقال گاز که در صادرات گاز و مشتقات گازی نقش دارند می باشد و به علت اینکه تعداد این افراد جمعا حدود 100 نفر می باشد، از روش نمونه گیری به صورت سرشماری کامل استفاده شده است. از دو پرسشنامه مجزا برای جمع آوری داده های اصلی تحقیق استفاده می شود. پرسشنامههای مورد اشاره محقق ساخته بوده و با همکاری و نظارت اساتید راهنما و مشاور تهیه شده اند. پرسشنامه اول برای تعیین نوع استراتژی های مورد استفاده، شناسایی و تعیین موانع اجرای این استراتژی ها و نیز نواحی قابل بهبود انها کاربرد داشته و پرسشنامه دوم که بر اساس فرایند تحلیل سلسله مراتبی تنظیم شده است برای رتبه بندی عوامل شناسایی شده استفاده می شود. پس از جمع آوری اطلاعات، به علت نوع پژوهش، داده ها در ابتدا به صورت توصیفی تحلیل شد و سپس برای تجزیه و تحلیل داده ها در مرحله جمع آوری و اعتباریابی از نرم افزار SPSS و در مرحله تعیین نتایج و بدست آوردن تصمیمات نهایی از نرم افزار اکسپرت چویس و اکسل استفاده شده است، این نرم افزار در محاسبه و رتبه بندی تصمیمات بر اساس چندین معیار مختلف کمک بسیاری می کند. درنهایت نتایج نشان داد: کشور ایران بیشتر از استراتژی بر مبنای رهبری هزینه جهت بازاریابی صادرات محصولات گاز و مشتقات گازی استفاده می کند. مهمترین چالش موجود ایران در زمینه بازاریابی صادرات محصولات گاز و مشتقات گازی، موانع مدیریتی می باشد. استفاده از تکنولوژی های قدیمی و فرسودگی پالایشگاه ها، مهمترین نقطه ضعف و تهدید در استراتژی های بازاریابی صادرات گاز کشور بوده و جای بهبود دارد.

کلیدواژه ها:

استراتژی ، بازاریابی صادرات ، گاز طبیعی و مشتقات گاز ، آسیب شناسی و فرآیند تحلیل سلسله مراتبی

نویسندگان

مرضیه شیرکانی

دانشجوی کارشناسی ارشد

حمید خدری

مدیر عامل شرکت انتقال گاز (مناطق ده و پنج عملیات انتقال)

سلمان زرین

دانشجوی کارشناسی ارشد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • _ جاویدی، ر.، 1390، صادرات گازایران فرصتها وتهدیدها. _ جاویدی، ...
  • _ حاجی میرزایی، م. و بهروزی فر، م.، 1384، _ ...
  • _ ممدوحی، ا. و سیدهاشمی، م.، 1378، موانع اجرای استراتژ ...
  • _ هومن، ح.، 1368، هوش آزمای انفرادی، استنفرد بینه (نشریه ...
  • _ Carlyle , B., 20 12, *What will all top ...
  • _ Wood, L.2013, Top Five Global Oil and Gas Refining ...
  • _ Lavoie , I.2012, *What is the marketing strategy of ...
  • _ Matthew R. G. Bell & Christine A. Hansen & ...
  • نمایش کامل مراجع