تحلیل پایداری و طراحی سیستم نگهداری تونل لهاش با استفاده از تحلیل ساختاری و مقایسه نتایج آن با روش طبقه بندی مهندسی توده سنگ

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 824

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICMSM01_064

تاریخ نمایه سازی: 13 آبان 1393

چکیده مقاله:

تأمین ایمنی فضاهای زیرزمینی در هنگام ساخت و پایداری آن از جمله عواملی است که باید توسط طراحان سازه های زیرزمینی مورد توجه قرار گیرد. در این مقاله با استفاده از داده های زمین شناسی و ژئوتکنیکی برداشت شده از مسیر تونل، برای تحلیل پایداری و طراحی نگهداری تونل لهاش از دو روش طبقه بندی مهندسی سنگ و تحلیل ساختاری توسط نرم افزار Unwedge استفاده شده است. تونل لهاش به طول 1030 متر یکی از تونلهای در حال اجرای محور هراز است، که در این مطالعه به تحلیل و پایداری مقطع خروجی آن پرداخته میشود. در تحلیل ساختاری با توجه به اینکه چهار دسته درزه در مقطع تونل وجود دارد و نرم افزار Unwedge قادر به تحلیل همزمان سه دسته درزه میباشد، بنابراین تحلیل، در چهار مرحله صورت گرفته است. در مرحله اول از دسته درزه های (J(1), J(2), J(3 ، مرحله دوم از دسته درزه های (J(1), J(2), J(4 ، مرحله سوم از دسته درزه های (J(1), J(3), J(4 و در مرحله چهارم از دسته درزهای (J(2), J(3), J(4 استفاده شده است. سپس وضعیت گوه های اطراف تونل مورد بررسی قرار گرفته و به منظور پایداری ساختاری مقطع از راک بولت های کششی 4 متری همراه با 10 سانتیمتر شاتکریت استفاده شد و اعمال این سیستم نگهداری موجب افزایش ضریب ایمنی وپایداری گوه ها گردید. نتایج حاصل از روش طبقه بندی مهندسی سنگ نیز حاکی از به کار بردن شاتکریت به ضخامت 5 تا 10 سانتیمتر همراه با مش های فلزی و استفاده از راک بولت هایی به طول 4 متر در سقف و دیواره ها می باشد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

افشین جاودان

دانشجوی کارشناسی ارشد ژئوتکنیک; موسسه آموزش عالی روزبهان ساری

هادی حمیدیان شورمستی

استادیار گروه معدن; دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر، قائمشهر، ایران

دانیال بهنیا

دانشجوی دکتری مکانیک سنگ ; علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :