بررسی تأثیر دمای آب، بر میزان تنش های پسماند ناشی از فرآیندجوشکاری لول ههای انتقال نفت و گاز، در زیر آب ، با استفاده از تحلیل اگزرژی

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 883

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICOGPP01_201

تاریخ نمایه سازی: 22 مرداد 1391

چکیده مقاله:

در این تحقیق تاثیر دمای آب و سرعت جوشکاری بر میزان تنش های پسماند ناشی از جوشکاری لوله های انتقال نفت وگاز در زیر آب، مورد بررسی قرار گرفته است. متد ارائه شده در این مقاله بر اساس اختلاف بازده انرژی و اگزرژی درفرآیند جوش م یباشد. این اختلاف، بیانگر تولید انتروپی (بازگشت ناپذیری) در خلال جوشکاری است و چون تن شهای پسماند از مهمترین دلایل بازگشتناپذیری م یباشند، لذا اختلاف دو بازده می تواند معیاری از چگونگی تغییرات تنش هایپسماند باشد. این اختلاف منتهی می شود به پارامتری که آن را تولید انتروپی بی بعد شده می نامیم. در این راستا پس ازتعریف بازده انرژی و اگزرژی برای فرآیند جوشکاری زیر آب، تاثیر دمای آب بر تنش های پسماند جوشکاری در سرع تهای مختلفی از جوشکاری مورد بررسی قرار گرفته است. از سویی دیگر برای دست یابی به دمای بهینه آب،پارامتری به صورت نسبت بازده اگزرژی به بازده انرژی تعریف شده و نشان داده شده که این پارامتر می تواند به عنوان معیاری برای محاسبه دمای بهینه آب، در فرآیند جوشکاری مورد استفاده قرار گیرد. نتایج نشان می دهد بازده انرژی باافزایش دمای آب کاهش و بازده اگزرژی، افزایش می یابد. در حالی که افزایش سرعت، هر دو بازده را افزایش م یدهد.همچنین اختلاف دو بازده با افزایش دما کاهش می یابد که بیانگر کاهش تنش های پسماند (و تولید انتروپی) خواهد بود. در سرع تهای بالاتر، در اثر افزایش دمای آب، تنش های پسماند کاهش بیشتری دارد، لذا از گرمایش موضعی قطعهم یتوان به عنوان روشی سودمند در جهت کاهش تنش های پسماند جوشکاری در زیر آب بهره برد که البته میزان تاثیرگذاری این گرمایش در سرعت های بالای جوشکاری، بیشتر خواهد بود. در این مقاله برای لوله مورد بحث، میزان دمای بهینه، 300 کلوین محاسبه شده است. نظر به میزان بالای صحت نتایج و سهولت متد ارائه شده، این شیوه بررسیتنش های پسماند، می تواند جایگزین مناسبی برای بسیاری از روش های مرسوم گردد.

کلیدواژه ها:

جوشکاری زیر آب- تنش های پسماند جوشکاری- لوله های انتقال نفت و گاز - بازده انرژی-بازده اگزرژی

نویسندگان

سعید حنایی

دانشجوی کارشناسی ارشد تبدیل انرژی

مجتبی ماموریان

استادیار گروه مکانیک دانشگاه فردوسی

عماد نوری فر

دانشجوی کارشناسی ارشد تبدیل انرژی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • _ (2012) _ underwater welder", Top shelf productions, Florida, US. ...
  • Hu, L.H., Huang.j., Li, Z.G., Wu, Y.X., (2011) "Effects of ...
  • Sahin, A.Z., Ayar, T., Yilbas, B., .S. (2010) "Laser welding: ...
  • T. Hoffmann, T., Baldea, G., Riedel, U., (2009) "The rmodynamics ...
  • Saleem, M., Anwar Hossain, Md., Mahmud, Sh., Pop, I, (2011), ...
  • Sluzalec, A., (2005) "Theory of the rmome chanical processes in ...
  • Al-Qahtani, H., Yilbas, B.S., (2008) "Entropy generation rate during laser ...
  • Fallahi, A., Jafarpur, K., Nami, M.R., (2011) "Analysis of welding ...
  • Dong, W., Lu, S., Li, D., Li, Y. (2011), «GTAW ...
  • Moslem, M., (2006) :Thermal and mechanical Welding analysis and decreasing ...
  • نمایش کامل مراجع