بررسی عملکرد حلال متیل دی اتانول آمین فعال شده در پالایشگاههای شیرین سازی گاز طبیعی

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 4,472

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICOGPP03_217

تاریخ نمایه سازی: 25 بهمن 1394

چکیده مقاله:

یکی از رایجترین فرآیندهای شیرین سازی فرآیندهای جذب شیمیایی توسط آمینها میباشد. دی اتانول آمین و متیل دی اتانول آمین از زمره پرکاربردترین آمینها محسوب میگردند. متیل دی اتانول آمین به دلیل جذب مناسبتر، گرمای واکنش پایین تر و همچنین کاهش میزان آمین در گردش، از مقبولیت بیشتری نسبت به مابقی آمین ها برخوردار است. مهمترین تفاوت متیل دی اتانول آمین با سایر آمینها در این است که این آمین در مقابل هیدروژن سولفید انتخاب پذیر استa-MDEAحلال انحصاری شرکتBASFآلمان، هم زمان با جذب هیدروژن سولفید از توانایی بسیار بالایی جهت جذب کربن دی اکسید برخوردار است. در سالهای اخیر مشخص گردید که حلال انحصاری شرکتBASFمخلوط متیل دی اتانول آمین و پیپرازین است. در این راستا امکان بهره گیری از حلال متیل دی اتانول آمین فعال شده در چهار مجتمع پالایشگاهی کشور با استفاده از نرم افزار شبیه سازی Aspen Hysys 8.4مورد بررسی قرار گرفت. در این پژوهش ابتدا با استفاده از داده های طراحی مجتمع گاز و گاز مایع 1700 که توسط شرکت مذکور ارائه گردیده است، درصد اختلاط دو ماده مذکور پیش بینی گردیده و نرم افزار مورد استفاده اعتبار سنجی گردید. درگام دوم استفاده از حلال متیل دی اتانول آمین فعال شدهa-MDEAدر سه مجتمع پالایشگاه شیرین سازی آماک مجتمع گاز و گازمایع 1200 و واحد شیرین سازی فاز 2 و 3 پارس جنوبی مورد بررسی فنی و اقتصادی قرار گرفت. نتایج ارزیابی صورت گرفته حاکی از آن است که افزودن مقدار بسیار کم پیپرازین در واحدهایی که متیل دی اتانول آمین از توان جذب مناسبی برخوردار است منجر به کاهش شدید مقدار دی اکسید کربن در گاز شیرین خواهد شد. از سوی دیگر استفاده از متیل دی اتانول آمین فعال شده منجر به کاهش هزینه های جاری واحد همچون میزان حلال در گردش، بخار مصرفی و برق مصرفی خواهد گردید.

کلیدواژه ها:

متیل دی اتانول آمین فعال شده ، پیپرازین ، مجتمع گاز و گاز مایع که 1700 ، پالایشگاه شیرین سازی آماک ، مجتمع گاز و گازمایع 1200 ، واحد شیرین سازی فاز 2 و 3 پارس جنوبی/Aspen Hysys و 8.4 BASF

نویسندگان

علی محمد مطیع شیرازی

کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، دانشگاه شیراز

پژمان قضایی پورابرقویی

کارشناسی، شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب

پیمان کشاورز

استادیار، دانشگاه شیراز، دانشکده مهندسی شیمی نفت و گاز

شادی حسن آجیلی

استادیار، دانشگاه شیراز، دانشکده مهندسی شیمی نفت و گاز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • M. M. M. E a. M. E. B. Sohbi* The ...
  • A. Hajiahmadi, :Molecular Dynamics Simulation Studies of Piperazine Activated MDEA ...
  • A. Shariati" .Feasibility Study of using Modern Technology in Sweetening ...
  • P.W.Derk, :Carbon dioxide absorption in piperazine ...
  • R. Ochieng*, A. S. Berrouk, C. J. Peters :Simulation of ...
  • M. M. Fadaet , Training Report in Production Department", NISOC, ...
  • Douglas H. MacKenzie , "Design & Operation of a Selective ...
  • E. Richard Ochieng" , Amine processes outperform in sweetening LNG ...
  • NISOC, Documents of NGL1200 ...
  • نمایش کامل مراجع