طراحی فضای داخلی برای سالن های ورزشی تخصصی یوگا

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,805

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICOHACC01_770

تاریخ نمایه سازی: 14 آذر 1394

چکیده مقاله:

برای روح دادن به فضاها باید هماهنگ سازی طراحی شدهای برای به جلوه در آوردن رنگها، اثاثیه و سایر اشیاء در یک اتاق یا ساختمان انجام گیرد. دکوراسیون داخلی همانند سایر هنرها، دارای سبک و ریزهکاری های گوناگونی است که بر اساس سلیقه ها و نیازهای دوران، دستخوش تغییر می شود. معماری داخلی آفرینش فضاست، فضایی که در عین زیبایی و جلوه، عملگرا و کارآمد نیز باشد. معماری داخلی باید بیانگر هویت، نیاز، درک و نیز در راستای برآوردن خواسته های مخاطبانش باشد. در طراحی های سالنهای ورزشی و مخصوصا ورزش های ذهنی که نیاز به تمرکز بالا دارند نیز باید از طراحی داخلی و رنگ و نور مناسب با فعالیت ورزشی بهره برد. در سالنهای یوگا که فعالیت جسمی و فکری و در نهایت مدیتیشن وجود دارد، باید طراحی به صورتی باشد که ورزشکار احساس سبک بودن و آرامش را از محیط اطراف دریافت کند که این دریافت آرامش و انرژی از محیط، به وسیله طراحی و معماری مناسب و استاندارد و شناخت فضاها محقق میشود. سالن یوگا باید به دور از هرگونه آلودگی صوتی قرار گیرد تا فرد در حین انجام تمرینات تمرکز خود را از دست ندهد . نظر به اینکه یوگا نسبت به سایر ورزشها، ورزشی نو محسوب می شود، در ایران و بسیاری نقاط جهان مکانهایی که برای سالن یوگا در نظر گرفته می شود، دارای فضای داخلی و نیز محل مناسب و استانداردی نیستند و نیاز به وجود سالنهای استاندارد با توجه به اقبال عمومی و روز افزون به این ورزش بسیار احساس می شود؛ لذا در راستای این پژوهش، برای اولین بار سعی بر طراحی تخصصی فضای داخلی سالن یوگا شده است.

نویسندگان

الناز دلیر خیرالهی نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد هریس

علی صالحی پور

مدیر گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد هریس

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ابراهیمی زاده، محمد، 1392 _ طراحی خانه ذهن _ تبریز ...
  • انصاری، مریم، 1389، توصف و یوگا، شماره 4، مرکز تحقیقات ...
  • صادقی شهپر، علی، 1390، یوگای پنتجعلی، شماره 167، مرکز تحقیقات ...
  • نمایش کامل مراجع