تاثیر فرسایش صخره های ساحلی بر رسوب گذاری بندر صیادی پزم

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 767

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICOPMAS09_250

تاریخ نمایه سازی: 24 خرداد 1393

چکیده مقاله:

بندر صیادی پزم در استان سیستان و بلوچستان و در جنوب شرقی خلیج پزم با موقعیت جغرافیایی 25 درجه و 21 دقیقه شمالی و 60 درجه و 17 دقیقه شرقی واقع است. در این مقاله به بررسی میزان آورد رسوب ناشی از فرسایش صخره های ساحلی ضلع شرقی آن پرداخته می شود.-2 منبع احتمالی رسوب مطالعات نشان می دهد که علی رغم وجود دو رودخانه فصلی در شمال خلیج پزم [ 1] ، با توجه به جهت جریان کناره ای 1 و تاثیر تفرق امواج 2 در نوک موجشکن اصلی بندر(شکل 1)، فرسایش صخره های ساحلی 3 واقع در ضلع شرقی بندر منشاء اصلی رسوبات است. -3 بازدید میدانی و تخمین میزان تولید رسوبنمونه های گرفته شده در طول صخره های ساحلی شرق وجود لایه های ماسه سنگی 4 و لای سنگی 5 را نشان می دهند (شکل 2). همچنین در بعضی از قسمت ها لایه های گلی نیز مشاهده می شوند. با مقایسه عکسهای هوایی و ماهوار های جهت تعیین نرخ عقب رفتن سالانه صخره های ساحلی در هر بخشاز ساحل (شکل 2) و با در نظر گرفتن ضخامت لایه های متناظر با آن بخش می توان حجم سالانه ناحیه فرسایش یافته هر لایه را م یتوان تعیین کرد. ازطرف دیگر، درصد ذرات ماسه ای موجود در نمون هها که در انتقال رسوب موازی ساحل مشارکت دارند را می توان با استفاده از آنالیز دانه بندی الک تعیین کرد. شکل 3 نتایج دانه بندی بر روی 3 نمونه حاصل از رسوبات انباشته شده در پشت ران هگیر پزم، لایه بالایی صخر ه های ساحلی و لایه میانی صخره های ساحلی نشان م یدهد. مشاهده م یشود که رسوبات انباشته شده در پشت ران هگیر 6 بندر تماما ماس های و فاقد ریزدانه هستند و ذرات لای و رس موجود در صخره ها به آبهای عمیق انتقال یافت هاند.

نویسندگان

سیدامیر یزدان پرست اباتری

دانشجوی کارشناسی ارشد ، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

محسن سلطانپور

استادیار ، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • غریب رضا، محمد رضا، معتمد، احمد، رحیمی پور انارکی، حمید، ... [مقاله کنفرانسی]
  • شرکت جهاد تحقیقات آب وآبخیزداری، مطالعات رسوبگذاری پزم، شرکت سهامی ...
  • اباقرزاده، سید امیر رضا، بررسی تیر رانه گیر در کاهش ...
  • نمایش کامل مراجع