بررسی رابطه وضعیت تاهل و میزان استفاده از انواع راهبردهای مقابله با استرس دردانشجویان دانشگاه آزاد واحد خوراسگان

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 4,898

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICPE01_012

تاریخ نمایه سازی: 19 اردیبهشت 1395

چکیده مقاله:

منظور از مقابله، تلاش های شناختی و رفتاری فرد به منظور غلبه برتنش روانی ،تحمل کردن، کاهش دادن یا به حداقل رساندن آناست و دو عنصر مهم در آن ارزیابی شناختی و منابع مقابله ایشامل روابط اجتماعی، مهارتهای حل مسئله،اعتقادات فرهنگی وخانوادگی، منابع مادی، و انرژی و سلامتی فرد است. یکی از عواملمؤثر در میزان استفاده از راهبردهای مقابله وضعیت تاهل است. بهنظر می رسد افراد مجرد استرس بیشتری در روابطخانوادگی، شغلی و بین فردی گزارش می کنند و روش های مقابلهای کارآمدتر کمتری به کار می برند .هدف :هدف از پژوهش حاضر مقایسه میزان استفاده از انواعراهبردهای مقابله در دانشجویان مجرد و متاهل بود.روش: تعداد 06 نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد خوراسگان - درسال تحصیلی 93-92 به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و پرسشنامه راهبردهای مقابله ای لازاروس و فولکمن را پرکردند. آلفای کرونباخ محاسبه شده برای همسانی درونی کل آزمونو خرده مقیاسهای آن برای شرک کننده ها در سطح مطلوب به دست آمد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون t مستقل تجزیه و تحلیل شد. نتایج: بر اساس نتایج به دست آمده از این پژوهش میزان استفادهدانشجویان متاهل از راهبردهای کنار آمدن رویارویانه، مسئولیتپذیری، حل مدبرانه، و ارزیابی مجدد مثب نسبت به دانشجویانمجرد بیشتر بود .در میزان استفاده از راهبردهای دوریجویی، خویشتن داری و جستجوی حمایت اجتماعی در دانشجویانمجرد و متاهل تفاوت معنادار مشاهده نشد.نتیجه گیری: به نظر می رساد تاهل دانشجویان می تواندراهبردهای کارآمد مقابله ای با استرس دانشجویان در زندگی راتحت تاثیر قرار می دهد.

نویسندگان

سمیه پناهی

دانشجوی کارشناسی ارشد، روانشناسی عمومی، دانشگاه آزاد اسلامی ،واحداصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • دانش، عصمت .(1389)مقایسه سطح شادکامی و سلامت جسمی و روانی ...
  • روان شناسی کاربردی، (16)4 .71-56 ...
  • رضاخانی، سیمین دخت، پاشا شریفی، حسن، دلاور، علی _ شفیعآبدی، ...
  • نمایش کامل مراجع