بحران مالی موسسات واسطه گر مالی و رابطه آن با حاکمیت شرکتها

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 580

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICPEEE01_2036

تاریخ نمایه سازی: 16 شهریور 1395

چکیده مقاله:

در این تحقیق علل بروز بحران مالی در مؤسسات واسطه گر مالی ،به ویژه بانک ها و همچنین نقش ساز و کار های حاکمیت شرکتی در پیشگیری از بروز بحران در این مؤسسات بررسی شده است. با توجه به اینکه بررسی علل بروز بحران مالی و ورشکستگی بانک ها و سایر مؤسسات واسطه گر مالی در قالب مطالعات کتابخانه ای و بررسی رابطه بین مؤلفه های حاکمیت شرکتی در عملکرد شرکت و پیشگیری از بروز بحران مالی در این مؤسسات براساس تحلیل های همبستگی انجام گرفته است، نتایج هریک به تفکیک در ادام تبیین می شود. براساس مطالعات انجام شده، ذات حرفه بانکداری و واسطه گری مالی به علت ویژگی های منحصر به فرد خود همواره مستعد دریافت انواع بی ثباتی ها و بحران ها است. درجه اهرمی بالا و کم بودن سرمایه بانک در مقایسه با حجم دارایی ها، متناسب نبودن سررسید دارایی ها با بدهی های عملیاتی، نوسانات نرخ بهره در بازار، ابتلا به ریسک های متنوع و نبود شفافیت قطعی در صورت های مالی به دلیل سرعت بالای تغییر در اقلام ترازنامه ای، بروز سوء استفاده های مالی، افزایش و رشد اعتبارات و وام دهی بی قاعده و توسعه سریع اعتبارات در مدت کوتاه، افزایش ریسک نقدینگی و افزایش مطالبات معوق، نداشتن نظارت کافی از سوی ناظران و ضعف ضوابط و مقررات یا نادیده گرفته شدن آنها، ضعف سیستم کنترل های داخلی، ریسک عملیاتی بالا، سرمایه گذاری های ضعیف و توجیه نشده به کارگیری معیارهای ضعیف حسابرسی و سوء مدیریت، خدشه دار شدن اعتماد عمومی سپرده گذاران نسبت به عملکرد بانک ها، سرمایه پایین بانک ها و نسبت کفایت سرمایه پایین، پرداخت وام های ناموفق و بلوکه شدن منابع و انجام نشدن ارزیابی صحیح وثایق تسهیلات و ... از جمله عوامل مؤثر در بروز بحران مالی و ورشکستگی بانک ها براساس مطالعات موصوف بوده اند.

نویسندگان

محمود لاری دشت بیاض

استادیار، دانشگاه فردوسی

دل مراد خزاعی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائنات

احسان یاسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائنات

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • _ ی‌ی. م‌ق‌ایم ح‌کو‌ش‌رکت‌ی: ح‌س‌بل‌دار _ "سل ن‌وزد هم، ش‌م‌اره ...
  • دول‌ی، غ‌لاح‌سین. _ نح‌سر‌بل‌دار _ "س‌ال‌ن‌وزد هم، ش‌م‌اره 164، مهر ...
  • شه‌ی‌اری، م‌دی. 1386.ثر ح‌که‌شرکت‌یب‌ر ع‌لکرش‌رکت ه‌ایپ‌فت‌هش‌ده درب‌ورس اوراقب ه‌ادارته‌ران‌پی‌ان نلم‌ک‌ارثن‌اس‌ی‌ارش‌د، ...
  • وی‌زل‌ی، ‌رگس. 1385 بتشی‌ر ح‌که‌ش‌رکتو‌ب‌رکا هش م‌ی‌ت‌س‌ودپی‌ان‌ن‌ام کلرشن‌اس‌ی‌ارش‌د، داشرگ‌اه ع‌لامه ...
  • Akason, Gestur Orn. 2010." Corporate govermance in Icelandic banks compared ...
  • Arun, T.G and Turner, J.D."Corporate Governance of Banks in Developing ...
  • Beltralti, Andrea and M.stulz, Rene.2009 ."Why did some Banks perform ...
  • نمایش کامل مراجع