بررسی روش های مقابله با مزاحمت ماهی های ژل های و جلبک ها در آبگیرهای ساحلی به منظور ارتقاء عملکرد آبگیرهای ساحلی (مطالعات موردی: آبگیر نیروگاه ساحلی نکا)

سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 402

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICPGO04_015

تاریخ نمایه سازی: 24 شهریور 1397

چکیده مقاله:

تاسیساتی که در کنار سواحل ایجاد می شوند برای خنک کردن دستگاه های خود حجم عظیمی از آب را در محیط های آبی مانند دریا گرفته و البته دوباره به آن محیط بر می گردانند. این شرایط در حالت عادی دریا بدون اینکه مشکلی در عمل چرخه بوجود بیاید، انجام می شود. لیکن در زمان شکوفایی جلبک ها و هجوم ماهی های ژل های Jellyfish و بروز طوفان و امواج بلند و پر انرژی که باعث انتقال آشغال های معلق آب به محیط تغذیه آب نیروگاه می شوند، با ایجاد انسداد آبگیر فعالیت آن متوقف می گردد. ازدحام موجودات آبزی و بخصوص جلبک و ماهی های ژل های در محیط آبگیری را شاید بتوان از عامل های مهم برای مشکلات جدی نیروگاه های ساحلی که نیروگاه نکا از آن مستثنی نیست بشمار آورد. در این تحقیق به بررسی و تحلیل شرایط رشد و پراکندگی جلبک ها و ماهی های ژل های (بر اساس نتایج مطالعات میدانی)، کنترل و مقابله با مزاحمت های آنها در تاسیسات آبگیر نیروگاه نکا پرداخته می شود. راهکارهایی را که می توان در خصوص حل این مشکل در نظر گرفت عبارتند از: الف) روش های پیشگیری؛ مواردی که به کنترل و رشد گیاه قبل از تنیده شدن و رسیدنبه صافی ها می انجامد. و ب) روش های جلوگیری از آشغال ها بوسیله توری های صافی؛ که در آن از ورود آشغال های ریز و درشت، ماهی ها و گیاهان داخل حوضچه آبگیر بوسیله صافی ها یا فیلتراسیون جلوگیری و ممانعت بعمل می آورد.

کلیدواژه ها:

آبگیر نیروگاه ها ، دریای خزر ، ماهی ژله ای و جلبک ها

نویسندگان

امیر اسفندیارنژاد

موسسه تحقیقات آب

رضا کمالیان

دانشکده مهندسی سواحل، دانشگاه قم

شروین فقیهی راد

موسسه تحقیقات آب