بررسی رابطه بین کیفیت زندگی با افسردگی در سالمندان

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 867

فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICRBS02_006

تاریخ نمایه سازی: 16 شهریور 1395

چکیده مقاله:

سالمندی توام با زیبایی هایی متعدد است. اما بیشتر افراد به دلیل عدم شناخت کافی و یا نداشتن زمینه مناسب، از این دوران اسفاده مناسبی نمی کنند و دچار اختلالات روحی ؛ روانی می شوند. یکی از شایعترین این مشکلات افسردگی است. هدف از انجام این مطالعه تعیین رابطه کیفیت زندگی با افسردگی در سالمندان بازنشسته صنعت نفت اهواز می باشد. این پژوهش بصورت مقطعی و از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری سالمندان بازنشسته صنعت اهواز بودند که 200 سالمند با استفاده از نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. برای سنجش کیفیت زندگی از پرسشنامه کیفیت زندگی SF12 و برای افسردگی از پرسشنامه افسردگی GDS استفاده شد. نتایج به روش تحلیل واریانس چند متغیره ورگرسیون چند متغیره و با استفاده از نرم افزار spss نسخه 18 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند نتایج نشان داد که میانگین سنی در این مطالعه 4 ±65 سال بود. ازنظر تحصیلات بیشترین فراوانی در گروه کمتر از دیپلم با 44 درصد دیده شد. از نظر سوابق بیمارهای داخلی، بیماری پرفشاری خون با 37 درصد بیشترین فراوانی را داشت. میانگین نمره کیفیت زندگی سالمندان در حد 6/4 ± 27/9 افسردگی 4/2 ±4/35 بود بین کیفیت و افسردگی سالمندان رابطه منفی معنی داری وجود دارد p=0/0001 نتایج این پژوهش نشان داد در دوران سالمندی بین افسردگی و کیفیت زندگی ارتباط معنی داری وجود دارد لذا جهت داشتن سالمندان توانمند، کارآمد، مستقل وشاد توجه به کیفیت زندگی آنان بسیار مهم است .

نویسندگان

آزاده ایزدمهر

بهداشت و درمان صنعت نفت اهواز - بیمارستان بزرگ نفت اهواز کارشناس ارشد روانشناسی ، مرکز مشاوره بیمارستان بزرگ نفت ،اهواز ، ایران

سعید سعیدی مهر

بهداشت و درمان صنعت نفت اهواز بیمارستان بزرگ نفت mph سالمندان؛ رئیس آموزش و پژوهش بیمارستان نفت ، اهواز ، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :