جدایش آنومالی از زمینه با استفاده از روش فرکتالی عیار-مساحت و تایید این انومالی ها با استفاده از روش حد آستانه و غربالگریP.N

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,904

فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICRSIE01_118

تاریخ نمایه سازی: 25 آذر 1395

چکیده مقاله:

جداسازی آنومالی های ژئوشیمیایی از زمینه برای عناصر گوناگون از مهمترین بخشهای یک مطالعه اکتشافی است. روش های مختلفی برای جداسازی و تشخیص مناطق آنومال از زمینه وجود دارد که از روش های آماری ساده تا روشهای پیچیده فرکتالی تغییر می کنند. امروزه روش های مبتنی بر هندسه فرکتال با توجه به امتیازاتی چون توجه به توزیع سطحی و فضایی داده ها و نیز شکل هندسی آنومالیها کاربرد زیادی در این امر یافتهاند. رایجترین روش در میان این ها روش عیار - مساحت است که مبتنی بر تغییرات مساحت، دربرگیرنده عیارهای گوناگون است. در این مقاله، ما از داده های .All. W Cu Fe در یک منطقه ایران استفاده کردیم که به منظور جدایش آنومالی ژئوشیمیایی از زمینه، از روش فرکتال عیارمساحت و روش آنالیز تک متغیره حد آستانه و غربالگری PN استفاده کردیم. که در اینجا هندسه فرکتالی با استفاده ازنمودارهای تمام لگاریتمی عیار - مساحت به دست آمده قادر به جدایش پلهای محیطهای متفاوت (زمینه، حذ آستانهای، آنومالی) با توجه به ضریب زاویه منحنی عیار - مساحت می باشد. در نهایت نقشه مربوط به مناطق آنومالی از نتایج فرکتالی با استفاده از نرم افزار Rock WorkS تهیه و ارائه شده است. همچنین آنالیز تک متغیره بر روی دادههای فوق انجام شد که برای رسم نقشه بی هنجاری هر عنصر ابتدا حد آستانهای آن با روش تک متغیره X + t S محاسبه شد. برای استفاده از آنالیز تک متغیره روش حد آستانه مقادیر خارج از ردیف دادهها را با استفاده از نمودار باکس پلات و نمودار Q-Q-Plot شناسایی کردیم سپس با استفاده از روش دورفل داده های خارج از ردیف را کاهش دادیم که برای این کار کد روش دورفل را در محیط نرمافزار متلب نوشتیم و داده های خارج از ردیف را کاهش دادیم (که بخشی از کد را در این مقاله آوردهایم) و سپس دادهها را نرمال کردیم که بعد از نرمال شدن از روش حد آستانه استفاده کردیم که در نهایت نقشه مناطق آنومال را رسم کردیم و همچنین برای تأیید این روش از روش غربالگری PN استفاده کردیم که برای استفاده ی این روش ابتدا کد آن را در محیط نرمافزار متلب نوشتیم و با استفاده از آن نقاط انومالی را شناسایی کردیم. در نتیجهی استفاده از این سه روش منطقه آنومالی به خوبی شناسایی شد که نقشه ی نهایی آنها آورده شده است.

نویسندگان

میثم یزدانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی امیر کبیر

آناهیتا زاهدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی امیر کبیر

فیروز علی نیا

استادیار گروه معدن، دانشگاه صنعتی امیر کبیر

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :