مقایسه عملکرد لرزه ای مهاربندهای کمانش ناپذیر BRB و همگرای معمولی OCB در قابهای فولادی نامنظم در ارتفاع با استفاده از آنالیزMPA

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 510

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICSAU03_0355

تاریخ نمایه سازی: 12 تیر 1395

چکیده مقاله:

با توجه به تجارب حاصل از زلزله های گذشته و همچنین اطلاعات به دست آمده از طریق آزمایش، بروز کمانش در اعضاء مهاربندی، پدیده ای غیر شکل پذیر و همراه با زوال سختی و مقاومت شدید در رفتار این اعضاء باربر جانبی می باشد.مطالعات بیشتر منجر به معرفی نوع پیشرفته تری از مهاربندها به نام مهاربندهای کمانش ناپذیر (BRB) گردیده است . هدف از انجام این پژوهش، مقایسه عملکرد لرزه ای مهاربندهای کمانش ناپذیر ) BRB ( و همگرای معمولی ) OCB ( در قابهای فولادی نامنظم در ارتفاع )نامنظمی از نوع سختی و مقاومت به صورت توأم – KS ( با استفاده از آنالیز پوش آور مودال( MPA ( می باشد. به همین منظور، تعداد ۱۲ قاب فولادی نامنظم در ارتفاع شامل ۶ قاب مهاربندی شده کمانش ناپذیر ( BRBF ( و ۶ قاب مهاربندی شده همگرای معمولی ) OCBF ( در طبقات ۷ )متوسط( و ۱۲ )بلند( با اتصال ساده تیر بهستون را با استفاده از نرم افزار OpenSees ، تحت آنالیز پوش آور مودال ) MPA (، مورد ارزیابی لرزه ای قرار دادیم و پاسخ -هایی شامل منحنی ظرفیت، تغییر مکان جانبی کلی و نسبی طبقات و همچنین روند تشکیل مفاصل پلاستیک در مدل ها، برای هر دو سیستم BRBF و OCBF استخراج و مورد مطالعه قرار گرفته شدند. پس از بررسی و مقایسه نتایج آنالیز مشاهده شد که استفاده از مهاربندهای کمانش ناپذیر ) BRB ( در قابهای فولادی نامنظم در ارتفاع نسبت به استفاده از مهاربندهای همگرای معمولی ) OCB ( در اینگونه قابها سبب افزایش ظرفیت شکل پذیری و در نتیجه افزایش قدرت استهلاک انرژی ورودی به سازه شده و سختی و مقاومت جانبی و همچنین سطح عملکرد سازه را افزایش می دهند. همچنینبا بررسی اثر نامنظمی سختی و مقاومت به صورت توأم ) KS ( در ارتفاع قابها، مشخص شد که ایجاد این نوع نامنظمی در طبقه اول نسبت به ایجاد آن در طبقات میانی و بالا بحرانی تر می باشد و استفاده از مهاربندهای BRB به علت عدم کمانش در فشار اثرات نامطلوب آن را کاهش می دهند.

کلیدواژه ها:

مهاربندهای همگرای معمولی ، مهاربندهای کمانش ناپذیر ، قابهای فولادی نامنظم در ارتفاع ، آنالیز پوش آور مودال

نویسندگان

محمد کیان مهر

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی عمران- سازه، دانشگاه لرستان

فریدون امیدی نسب

استادیار- دانشکده فنی و مهندسی- دانشگاه لرستان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • از فرم سازه ای تا فرم معماری [مقاله کنفرانسی]
  • دهقان، ف. عملکرد لرزه ای و ضریب رفتار قابهای بتن ...
  • مبحث ششم مقررات ملی ساختمان ایران (بارهای وارده بر ساختمان)، ...
  • آیین نامه طراحی ساختمان ها در برابر زلزله (استاندارد 2800)، ...
  • [ء] مبحث دهم مقرات ملی ساختمان ایران (طرح و اجرای ...
  • Chopra AK, Goel RK. A Modal Pushover Analysis Procedure to ...
  • Open System for Earthquake Engineering Simulation, version 2.4.0, Pacific Earthquake ...
  • FEMA-356, Prestandard and Commentary for the Seismic Rehabilitation Of Buildings, ...
  • Burkholder M Performance Based Analysis of A Steel Braced Frame ...
  • نمایش کامل مراجع