بررسی دیوارنگارههای تزیینی خانه مودت

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 400

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICSAU03_1813

تاریخ نمایه سازی: 12 تیر 1395

چکیده مقاله:

از مهمترین ویژگیهای شناخته شده در معماری اسلامی، انواع دیوارنگارههای تزیینی و موضوعی است که در قالب تزیینات دیواری به سطوح داخلی و خارجی خانه و بنا هویت میدهند و در خوانش بصری بر دیگر عناصر معماری الویت مییابند. این دیوارنگارهها که در قالبتزیینات در خانه مودت تجلی یافتهاند، دارای قابلیتهای نوینی در حوزه تجسمی میباشند، که علیرغم تنوع، توانستهاند تعامل متناظری باساختار زیباشناختی و کارکرد معماری برقرار کنند. پژوهش حاضر تلاش دارد تا جهت درک این تعامل، قابلیتهای بیانی و بصری میان دیوارنگارههای تزیینی و زیباشناختی معماری خانه مودت را مورد بررسی و مطالعه قراردهد. جهت گردآوری اطلاعات این پژوهش، از روش کتابخانهای، میدانی و مصاحبه استفاده شده و به روش توصیفی تحلیلی، توسعه یافته است.نتایج حاصله از پژوهش فوق روشن میسازد که وجود ارتباط اصولی بین معماری و دیوارنگارهها میتواند زمینه مناسبی جهت ایجاد قابلیتهای متنوع تجسمی با هدف تزیین در معماری این بنا باشد. از آنجا که دیوارنگارههای این خانه با اشکال و گونههای مختلفی طراحی و اجرا شدهاند، لذا نقش مهمی را در رابطه با کارکردهای معماری و پوسته خارجی بنا ایفا میکنند. بدین ترتیب، نقاشی دیواری و رنگ آمیزی دیوارها، اغلب به شکلهای متنوع و دلنشینی در فضاها انجام میشود، چنانکه کارایههای معماری و آرایههای دیواری در یک تعامل به وحدتی زیباشناسانه دست مییابند

نویسندگان

اصغر کفشچیان مقدم

استادیار پردیس هنرهای زیبا، دانشگاه تهران

غزال اشرف

کارشناسی ارشد، پردیس هنرهای زیبا، دانشگاه تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • افشار.، یادگارهای یزد، انتشارات انجمن آثار ملی، تهران، .1348 ...
  • کرمن، ف. پوب. ا. سیری در هنر ایران، تر جمه: ...
  • _ سیک‌ایروس، د. نگاهی به زندگی و آثار سیکه‌ایروس، تجمه: ...
  • _ محمدحسن، ز. هنر ایران در روزگار اسلامی، ترجمه: _ ...
  • مکی‌ناد. م. تزیینات معماری، سازمان مطالمه و تدوین کتب علوم ...
  • ا15] نجادی، ع. هنر گچبری در معماری اسلامی ایران، فصلنامه ...
  • نمایش کامل مراجع