ارایه الگوی مقرون بصرفه در ارتباط با نوسازی بافت فرسوده نمونه موردی محور هاشمی محدوده خیابان جیحون تا بزرگراه یادگار امام

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 343

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICSAU04_1923

تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1396

چکیده مقاله:

تمامی عناصر جهان هستی شامل عناصر طبیعی، مصنوعی و حتی خود انسانها، دستخوش تغییر و تحول دایمی هستند، از آنجاکه تغییر نکردن به معنای نیستی هر پدیده است، شهر و فضای آن نیز از همین قانون طبیعی پیروی میکند. اگرچه این تحولات گاهیبصورت تدریجی و در زمان طولانی صورت گرفته و گاهی به یکباره و در کوتاه مدت سیمای شهر را دگرگون ساخته اند، در روند طبیعیدگرگونی های شهری، بطور معمول این فرایند بتدریج و در طی قرنها تکامل اجتماعات بشری صورت گرفته است. فرسودگی از مهمترین وبارزترین مظاهر دگرگونی در فضای شهری است که موجب از هم پاشیده شدن تعادل و سازمان های شهری میشود و عملکرد آن را مختلمی کند.فرسودگی در هر یک از دو جزء کالبد و فعالیت و یا هر دو رخ میدهد.پژوهش حاضر بدنبال آن است تا با در نظر گرفتن شرایطاقتصادی طرفین در جهت نوسازی بافت های فرسوده مسالهای را مطرح کند که در صورت تحقق آن کلیه طرفین از لحاظ سودآور بودنسرمایه گذاری در چنین پروژه هایی اطمینان خاطر حاصل نمایند.آنچه تا کنون در پژوهش های مختلف بیان گردیده تنها توجیح هایفرهنگی و اجتماعی بوده و تنها سعی در آگاهی بخشی به مردم در راستای پیامدهای عدم نوسازی بافت های فرسوده و تشریح ضرر و زیانناشی از این امر را در دستور کار خود قرار داده اند. آنچه که در این پژوهش مورد نظر است طرح مساله ای است که طی آن اهالی محله هایبافت فرسوده بخصوص محله های منتهی به محور هاشمی از سود حاصل از نوسازی محل سکونت خود آگاه و برای نوسازی ترقیب وتشویق شوند.

نویسندگان

مهدی ملک جانی

پژوهشگر دوره تحصیلات تکمیلی معماری ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر

مریم رستم پیشه

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر

بابک فدوی انبیایی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • حبیبی، م، 1384، از شار تا شهر تحلیلی از مفهوم ...
  • حبیبی، م.پوراحمد، ا.مشکینی، ج، 1389، بهسازی و نوسازی بافت‌های کهن ...
  • سازمان نوسازی شهر تهران، 1377، مجموعه مقالات طراحی شهری، شماره ...
  • عندلیب، ع، 1386، رویکردی نوین به مدیریت نوسازی بافت‌های فرسوده ...
  • عندلیب، ع، 1387، نوسازی بافت‌های فرسوده با مشارکت ساکنان (محله ...
  • Lang, J.(1994) Urvan Design: the American Experience, Van Nostrand Reinhold, ...
  • نمایش کامل مراجع