بررسی رفتار در فضای معماری با تکیه بر گونه شناسی فضا در مسکن سنتی ایران

سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 711

فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICSAU05_1811

تاریخ نمایه سازی: 11 خرداد 1397

چکیده مقاله:

از فضای معماری اغلب به عنوان مکانی که ظرف وجودی انسان را در بر میگیرد یاد می شود. ارتباط بین رفتار انسان و فضا ارتباطی دو سویه است بدان گونه که رفتار انسان به فضا معنا میدهد و فضا برای انسان هویت و عملکرد مشخص میکند. این هویت به ویژه در فضای مسکونی بهتر نمود می یابد. در این مقاله از گونه شناسی فضای مسکن سنتی که به عنوان الگو تعریف شده است ؛ استفاده میشود. روش تحقیق این پژوهش از نوع توصیفی- تحلیلی و روش جمع آوری اطلاعات از نوع کتابخانه ای می باشد. نتایج پژوهش نشان میدهدکه ، توجه و تاکید بر شناخت رفتار شناسی فضای معماری به افزایش ارتباط کاربر با فضا و طراحی مناسب و هماهنگ با هویت ایرانی منجر میگردد. معماری سنتی ایران به ویژ در حیطه معماری مسکن می تواند به طور قطع الگو و راهکار ویژه ای در زمینه ی تاثیر رفتار بر طراحی فضای معماری باشد.

نویسندگان

افسانه نرگسی خرم آباد

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه معماری و هنر، پردیس علوم و تحقیقات خوزستان، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران. دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه معماری و هنر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، اهواز، ایران.

حسنعلی پورمند

دانشیار گروه معماری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران. دانشیار گروه معماری، گروه معماری و هنر ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، اهواز، ایران.