نگاهی بر اقدامات افراد خیر و نیکوکار در محرومیت زدایی و توسعه مناطق روستایی (با تاکید بر میل به جاودانگی در نظریه نیازها و روانشناسی شخصیت سالم آبراهام مازلو)

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 354

فایل این مقاله در 29 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICSDA04_0646

تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1398

چکیده مقاله:

چندین دهه از زمانی که برنامه ریزان و سیاستگذاران توسعه بویژه در کشورهای درحال توسعه از اهمیت و نقش کلیدی و حیاتی که افراد خیر و نیکوکار می توانند در توسعه و محرویت زدایی بویژه در مناطق روستایی عقب نگهداشته شده ایفاء نمایند می گذرد و گذر زمان در طول این چندین دهه هر روز به درستی و اعتبار این نظریه افزوده است. بدون شک یکی از انگیزه های اساسی و زیربنایی این افراد خیر و نیکوکار از اقداماتشان در این مناطق محروم، باقی گذاشتن نام نیک از خود و عزیزانشان برای نسل های آینده می باشد. همانگونه که شیخ اجل سعدی شیرازی در 700 سال بیش نیز مرد نکونام را فارغ از مرگ و میرایی دانسته است و افراد بدنام و بدکردار را در زمان حیات مادی اشان را مرده واقعی دانسته است. آبراهام مازلو (1970-1908)، مبدع نوعی روانشناسی است که سروکارش با برترین و والاترین آرمان ها و استعدادهای ذاتی انسانهاست و در راستای کشف ابعاد حیرت برانگیز درون پرغوغای آدمی همواره به کار است. افراد سالم عموما از ناشناخته ها نمی هراسند و احساس ناایمنی نمی کنند. ناشناخته ها را می پذیرند و در مواجهه با آنها آرامش خود را از دست نمی دهند، و حتی اغلب کشش بیشتری نسبت به ناشناخته دارند. انیشتین جمله ای معروف در این زمینه دارد که بخوبی نماینگر چنین خصوصیتی است: ((زیباترین جیزی که می توان تجربه کرد همانا امر راز آمیز است. این منبع تمام هنرها و دانش هاست)). در این مقاله نویسنده به بررسی ابعاد نیاز به جاودانگی فحیات پس از مرگ و تجربه عارفانه فرامکانی و فرازمانی در نظریه نیازها و علم روانشناسی شخصیت سالم آبراهام مارلو می پردازد. در این راستا تجربه حدود سه دهه تحصیل و تدریس مباحث روان شناسی تربیتی و آشنایی با نظریات دانشمند فقید آبراهام مازلو و همین طور تدریس دروس توسعه روستایی در دوره های کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در دانشگاه ها و مراکز آموزش و اجرایی کشور و بازدید از مناطق روستایی بسیار محروم و فقیر و بازدید از اقدامات صورت گرفته توسط افراد خیر و نیکوکار در توسعه و فقر زدایی بویژه در مناطق روستایی محروم شرق و مرکز کشور ایران به نویسنده کمک زیادی نموده است.

نویسندگان

فرهود گل محمدی

استادیار و دکترای رشته ترویج و آموزش کشاورزی و عضو هیئت علمی تمام وقت دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بیرجند، و عضو بسیج اساتید استان خراسان جنوبی

مهدیه طباطبایی

دانشجوی دکترای رشته ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بیرجند

سیدمصطفی طباطبایی

کارشناس ارشد عمران- سازه و شهردار محمد آباد هامون در استان سیستان و بلوچستان