بررسی ارتباط متغیرهای هیدروکلیماتولوژیکی با نوسانات سطح دریاچه اورمیه

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 365

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICULC01_079

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1396

چکیده مقاله:

دگرگونی اقلیم یک پدیده طبیعی است که در مقیاس زمانی بلند مدت به وقوع می پیوندد. مهمترین فاکتورهایی که تغییر اقلیم را تشدید می کنند عبارتند از: تغییر تابش منعکس شده خورشید، تغییر مدار زمین، گازهای گلخانه ای و رانش قاره ها. یکی از عوارض تغییرات آب و هوا در سال های اخیر افزایشعمومی درجه حرارت هوا است (عراقی نژاد و کارآموز، 1384 .( به گزارش انجمن چند دولتی تغییر اقلیم 1)IPCC (دمای سطح زمین به دلیل انتشارگازهای گلخانهای 3/0 تا 6/ 0 درجه سانتی گراد در طول قرن گذشته افزایش داشته است و بر اساس سناریوی انتشار گازهای گلخانه ای(SRES (پیشبینی می گردد که تا سال 2100 میلادی مقدار آن5/3 تا 1 درجه سانتی گراد افزایش یابد. طبق گفته (IPCC (مناطق آسیایی در مقابل تغییر اقلیم آسیب پذیر نشان می دهند.( 2001 ,IPCC (تراز آب دریاچه ها نسبت به اقلیم و فاکتورهای مرتبط با آن واکنش معنی داری نشان می دهند. بنابرایننوسانات دریاچه ها را می توان به واسطه این عوامل و فاکتورها تجزیه و تحلیل کرد ( 1989 ,Harrison .(دریاچه ارومیه نیز یکی از مهم ترین و بزرگتریناکوسیستم های آبی ایران است که تغییر در آن به صورت سیستمی و زنجیر وار، تاثیرات گسترده ای در وضعیت اقلیمی و شرایط اقتصادی - اجتماعی و هیدرولوژی خواهد گذاشت. در این تحقیق پس از مشخص کردن متغیرهای مستقل و وابسته برای محاسبه میزان رابطه، روش همبستگی پیرسون به کار گرفته شد این آزمون مشخص کرد بین متغیرهای مستقل و نوسان های سطح آب دریاچه، همبستگی نسبتا قوی وجود دارد که اکثرا در سطح 01/0 معنا دارند و نشان دهنده اعتبار و قدرت بالای رابطه خطی بین آنها و میزان تاثیرپذیری متغیر وابسته از متغیرهای مستقل است.

نویسندگان

سیدحسین میرموسوی

دانشیار گروه جغرافیا ی طبیعی دانشگاه زنجان

لیلا وثوقی راد

کارشناس ارشد جغرافیا - برنامه ریزی توریسم

نفیسه جمشیدی

کارشناس ارشد جغرافیا - برنامه ریزی شهری

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • -AghaKouchak, A., Norouzi, _ Madani, K., Mirchi, A., Azarderakhsh, M., ...
  • - Bessharat S, Khalili K and Nazeri Tahrudi M, (2014). ...
  • _ Gunn Persson, L., Graham, P., and Andereasson, J..(2005), Impact ...
  • - Harrison, S.P. (1989), "Lake level and climate changes in ...
  • - IPCC. (2001), Climate Change, the Scientific Basis Contribution of ...
  • _ Khalili K, Nazeri Tahrudi M, Abbaszadeh Afshar M and ...
  • نمایش کامل مراجع