امکان سنجی استفاده ازپنل های خورشیدی درروشنایی محورهای ارتباطی با استفاده ازسیستم- . اطلاعات جغرافیایی (محورتبریز _ جلفا)

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 408

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IENC01_070

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395

چکیده مقاله:

استفاده ازانرژی برای مصارف مختلف جزئی جدایی ناپذیر زندگی مامی باشد. ازاین میان سوخت های فسیلی به دلیل آلودگی های زیستمحیطی وتجدید ناپذیربودن، منبع مطمئنی برای تامین انرژی بهحساب نمی آید. ازاین رواکثرکشورهای جهان به سمت استفاده ازسوخت های پاک و تجدیدپذیر همانند استفاده از انرژی خورشید و سایر انرژی های پاک حرکت می کنند. کشور ما به دلیل آفتابگیری و داشتن ساعات آفتابی بالا مستعد استفاده از پنل های خورشیدی برای تولید انرژی الکتریکی می باشد. وسعت سرزمین وویژگی های جغرافیایی گوناگون ایران، سبب بروزمشکل دررساندنخطوط انرژی الکتریکی به مناطق مختلف وگران تمام شدن آن شدهاست. استفاده ازپنل های خورشیدی بهترین راه حل برای برق رسانیبه مناطق مختلف علی الخصوص جاده های مواصلاتی کشورمی باشدومی تواند به عنوان یک منبع مطمئن وارزان برای روشنایی راه هایکشوربه حساب آید. در این تحقیق با استفاده از مدل رقومی ارتفاطرادار SRTM و نرم افزار ArcGIS میزان تابش ورودی به صورتسالانه، برای سال 2014 این منطقه محاسبه شد. سپس مسیرانتخابی برای مطالعه دقیق تر و ارزیابی بهتر به 100 قطعه تقسیمگردید و برای هریک از این قطعات میزان تابش ورودی سالانهمحاسبه گردید ودر پنج کلاس طبقه بندی گردید. درنهایت به ایننتیجه دست یافتیم که بالای 67 درصاد از این مسیرتوان بالاییدرمیزان تابش ورودی دارند وبه طبع آن درصورت نصب پنل هایخورشیدی بهره وری بالایی خواهد داشت.

نویسندگان

فرهاد رنجبر

دانشجوی کارشناسی ارشد سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی ،دانشگاه تبریز

محمد عبادیان

دانشجوی کارشناسی ارشد سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی ،دانشگاه تبریز

خلیل ولیزاده کامران

استادیارگروه سنجش ازدور و سیستم اطلاعات جغرافیایی،دانشگاه تبریز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • عدالت دوست، معصومه، 1390، بررسی تاثیر فعالیت لکه های خورشیدی ...
  • هدایتی زنگنه، ساسان _ 1392، امکان سنجی استفاده از انرژی ...
  • حبیبی نیا، زهرا، 1391 بررسی و تحلیل پتانسیل انرژی خورشیدی ...
  • شفقعت، ابوطالب _ یزدانی، امیرعباس، غلامی، رمضان، 1389، انرژی خورشیدی ...
  • نمایش کامل مراجع