بررسی وتحلیل معیار باد درفرسایش بادی (مطالعه موردی:شهرستان سمنان)

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 440

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IENC01_205

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395

چکیده مقاله:

فرسایش بادی از مهمترین فرآیندهای بیابانزایی درمناطق خشک ونیمه خشک محسوب می شود. باد یکی از عوامل مهم فرسایش خاکدر مناطق خشک و نیمه خشک محسوب می شود که به دلیلمحدودیت پوشش گیاهی دراین نواحی، قادراست براثرکاوش، ذراتقابل انتقال خاک را با خود حمل نموده ومنجر به ایجاد فرسایشبادی گردد. دراین تحقیق، باستفاده ازآمارهای ایستگاه سینوپتیکسمنان وتجزیه وتحلیل آنها، اقدام به رسم گلبادهای ماهیانه وسالیانهوگل توفان سالیانه شد. نتایح حاصل ازاین گلبادها نشان داد، با توجهبه نمودار سالانه توزیع فراوانی سرعت باد درایستگاه سمنان، بادهایبا سرعت 2/1 تا 3/6، بیشترین فراوانی را به خود اختصاص دادند. به عبارت دیگر، این نوع باد حدود 21/5 درصد از کل بادها را به خود اختصاص دادند. این نتایج بدست آمده نشان داد که بطور کلی سمنان بادخیر نیست و اکثر بادهای منطقه آرام هستند. همچنین با توجه بهگل توفان سالانه ایستگاه سمنان، مشاهده شد که وزش بادهای فرساینده از سمت شمال، بیشتری فراوانی را داشته است و بادهای شمال غرب و جنوب غرب در درجه بعدی اهمیت قرار گرفتند.

نویسندگان

ساجده مهین پرست

دانشجوی کارشناسی ارشد بیابان زدایی / دانشگاه سمنان / دانشکده کویرشناسی

شیما نیکو

عضو هیئت علمی گروه بیابان زدایی / دانشگاه سمنان / دانشکده کویرشناسی

علی ترابی

رئیس گروه بیابان زدایی / اداره منابع طبیعی شهرستان سمنان

احمد صادقی پور

عضو هیئت علمی گروه بیابان زدایی / دانشگاه سمنان / دانشکده کویرشناسی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :