رتبه بندی زیستگاه های پرندگان در پارک ملی و پناهگاه حیات وحش بختگان با استفاده از شاخص ارزش زیستگاه جهت طرح مدیریت منطقه

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 616

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IENC01_284

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395

چکیده مقاله:

آنچه امروزه به عنوان شبکه مناطق حفاظت شده، تحت مدیریتسازمان حفاظت محیط زیست با عناوین مختلف شکل گرفته و روزبه روز نیز گسترش می یابد، مقابله ی آگاهانه ای است برای حفاظتاز گونه ها در زیستگاه های طبیعی باقیمانده، در برابر روند تهدیداتو تخریب طبیعت از اینرو به منظور مدیریت صحیح و اصولیزیستگاه و اکوسیستم ها در این مناطق، نوعی روش رتبه بندی وارزش دهی مورد بررسی قرار گرفته است پارک ملی و پناهگاه حیاتوحش بختگان در استان فارس با دارا بودن شرایط جغرافیایی خاصاز جمله وجود دو دریاچه بزرگ، مناطق دشتی، تپه ماهورها و مناطقکوهستانی تنوع کم نظیری از فون و فلور در این منطقه به وجود آورده است به طوری که بالغ بر 218 گونه پرنده (45 درصد از کل پرندگان ایران) در این منطقه مشاهده شده اند. در این پروژه رتبه بندی ایستگاه های پرندگان این منطقه بر اساس شاخص ارزش زیستگاه جهت مدیریت صحیح و حفاظت از گونه های منطقه و جلوگیری از روند تخریبی زیستگاه های حیات وحش صورت گرفت. این شاخص با توجه به حضور گونه ها و فراوانی آنها در هر زیستگاه، طبقات تهدید و ارجحیت زیستگاهی تعیین می گردد. نتایج نشان داد برای پرندگان منطقه، زیستگاه آبی دارای بالاترین ارزش و زیستگاه های بینابینی، کوهستانی، دشتی و کشتزار به ترتیب در اولویت های بعدی دارای ارزش بود.

نویسندگان

زهرا رئیسی

دانش آموخته کارشناسی ارشد محیط زیست، دانشگاه یزد

سیدمهدی امینی نسب

عضو هیئت علمی گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه خاتم الانبیا بهبهان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :