بررسی تغییراتمکانی هدایت هیدرولیکی نزدیک به اشباع اندازه گیری شده با روش تک حلقه در یک خاک آهکی

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 383

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IENC03_005

تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1396

چکیده مقاله:

هدایت هیدرولیکی نزدیک به اشباع یکی از ویژگی های مهم خاکاست که هانند سایر ویژگی های خاک دارای تغییرات زمانی و مکانیمی باشد. برای دسترسی به مقادیر قابل قبول آن نیاز به اندازه گیریدر تعداد نقاط زیادی می باشد و اندازه گیری آن نیاز وقت گیر وپرهزینه است. بنابراین با روش های زمین آماری و یا با استفاده از توابعانتقالی تخمین زده می شود. این تحقیق با هدف بررسی تغییراتمکانی هدایت هیدرولیکی نزدیک به اشباع در خاک آهکی سریدانشکده واقع در ایستگاه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیرازدر هنطقه باجگاه انجام شد. اندازه گیری ها در 50 نقطه واقع بر یکشبکه نمونه برداری با فواصل 16، 8 و 4 متر و با روش تک حلقه انجام شد. پس از بررسی های آماری، همبستگی مکانی مقادیر اندازه-گیری شده با محاسبه و مدلسازی نیم تغییرنما بررسی شد. سپس باروشهای وزن دهی عکس فاصله و کریجینگ معمولی تخمین انجامشد. نتایج تخمین با روش ارزیابی متقابل و با محاسبه برخی شاخص-های آماری مقایسه و روش مناسب شناسایی شد. نیم تغییرنمایمسطحاتی نشان داد تغییرپذیری هدایت هیدرولیکی نزدیک اشباع درجهات مختلف نسبتا یکسان بوده و به جهت وابسته نیست. مدلکروی و با دامنه تاثیر 150 متر مدل مناسب برازش داده شده بهنیم تغییرنما بود. حدود 83 درصد از تغییرات هدایت هیدرولیکینزدیک به اشباع بدون ساختار و از نوع تصادفی و تنها حدود 17درصد تغییرات از نوع ساختاردار و کلاس وابستگی مکانی هدایتهیدرولیکی نزدیک به اشباع در منطقه مورد مطالعه ضعیف بود. روش وزن دهی عکس فاصله با توان یک و با ضریب تعیین 0/75 در مقایسه با کریجینگ معمولی برای تخمین برتری داشت.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

سیدعلی اکبر موسوی

دانشگاه شیراز، دانشکده کشاورزی، بخش علوم خاک

محمد امیدی فرد

دانشگاه شیراز، دانشکده کشاورزی، بخش علوم خاک

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • فتحی، م. حاج عباسی، م. ع. و ح. خادمی.1378 . ...
  • قربانی دشتکی، ش.، م. همایی و م. ح. مهدیان. 1389. ...
  • Cambardella, C. A., T. B. Moorman, T. B. Parkin, D. ...
  • Mallants, D.. B. P. Mohanty, A. Vervoort and J. Feyen. ...
  • Mohanty, B. P., M. D. Ankeny, R. Horton and R.S. ...
  • Moosavi, A. A. and A. R. Sepaskhah. 2012a. Artificial neural ...
  • Moosavi, A. A. and A. R. Sepaskhah. 2012b. Pedotransfer functions ...
  • _ A. A. and A. R. Sepaskhah. 2012c. Spatial variability ...
  • Reynolds, W. D. USA. and D.E.Elrick. 1990. Ponded infiltration from ...
  • Rogers, J. S., H. M. Selim, C. E. Carter and ...
  • نمایش کامل مراجع