بررسی کاربری اراضی شهر زابل با استفاده ازGIS

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,273

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IGSCUT02_037

تاریخ نمایه سازی: 9 شهریور 1391

چکیده مقاله:

شهر زابل مرکز اداری سیاسی شهرستان زابل است که در فاصله 210 کیلومتری شهر زاهدان واقع شده است. منطقه به صورت یک توپوگرافی یکسان و یکنواخت است که حاصل رسوبگذاری رودخانه هیرمند است. هدف از این تحقیق شناسایی هر یک از کاربری ها یموجود در سطح شهر زابل می باشد. در این مقاله سعی ما بر این است که به ارائه راهکار هایی برای ایجاد شبکه معابر بر طبق اصول استانداردهای شهری، ایجاد مراکز خدمات برای هر کدام از این محلات به دلیل اینکه در این شهر پراکندگی خدمات و مراکز آموزشی بسیار زیاد است، راهکارهایی برای ایجاد فضای سبز بیشتر در مرکز محلات و همچنین استفاده مطلوب از اراضی بایر شهر که مساحتقابل توجهی از فضای شهر زابل را به خود اختصاص داده است، بپردازیم. که نتایج به دست آمده با استفاده از بررسی های میدانی، مطالعاتکتابخانه ای و سیستم های اطلاعات جغرافیایی حاصل گردید. طی بررسی های میدانی که از کاربری ها ی شهر زابل به عمل آمد نشان داد که کاربری ها ی این شهر طبق اصول ساخته نشده است، اکثر کاربری ها مسکونی هستند و راه ها و شبکه معابر موجود در این شهر بسیار نامنظم و غیر اصولی شکل گرفته است و عرض معابر به خصوص در راه های شریانی درجه یک جوابگوی حجم ترافیک شهر نمی باشد. اکثر ساختمان ها ی شهر به صورت یک طبقه می باشند که یکی از دلایل این امر زمین شناسی و بافت سست خاک است که امکان ایجاد ساختمان ها ی چند طبقه را نمی دهد و تقریبا 80 درصد بافت شهر به صورت یک طبقه می باشد. شیب معابر در این شهر با وضعیت بسیار نامساعدی روبرو می باشد که در اکثر مناطق شیب مشخصی وجود ندارد و آب در کانال ها راکد مانده است که با توجه به گرمی هوا و دمای بالا باعث ایجاد مزاحمت ساکنین این شهر شده است. وضعیت تاسیسات وتجهیزات نیز رضایت بخش نیست و به علت کمبود امکانات و کمبود آب در این شهر مردم مجبور به امرار معاش از راه های دیگری می باشند . کاربری ها ی کلان مقیاس شهری در سمت شمال شرقی و جنوب غربی پیشنهاد شده است. منطقه شمال و شمال غرب شهر که اکثراً زمین ها ی بایر و کشاورزی است، به عنوان منطقه کنترل مضاعف برای ساختوساز و مناطق پیرامون محدوده مصوب خدماتی و کمربند سبز در نظر گرفته شده است

نویسندگان

ژیلا یاری

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی

محمدرضا مرادی

کارشناس ارشد منابع طبیعی - بیابان زدایی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • بهبهانی، هما، سیر تغییر مفهوم پارک‌های شهری از قرن 15تا ...
  • ثابت قدم، سید محمد علی(1379)، اثرات مدیریت اقتصادی بر توسعه ...
  • شکویی، حسین(1373)، دیدگاه‌های ف در جغرافیا شهری، انتشارات دانشگاه تهران، ...
  • شیعه، اسماعیل (1380)، گارگاه برنامه‌ریزی شهری، انتشارات دانشگاه پیام نور. ...
  • علوی پناه، سید کاظم(1382)، ارزیابی کار بری داده‌های ماهواره‌ای از ...
  • نمایش کامل مراجع