سال انتشار: ۱۳۹۵
محل انتشار: کنفرانس بین المللی فرهنگ، هنر و معماری اسلامی
کد COI مقاله: IHICONF01_042
زبان مقاله: فارسی
حجم فایل: ۵۱۶.۳۱ کیلوبایت (فایل این مقاله در ۱۳ صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد)
اگر در مجموعه سیویلیکا عضو نیستید، به راحتی می توانید از طریق فرم روبرو اصل این مقاله را خریداری نمایید.
با عضویت در سیویلیکا می توانید اصل مقالات را با حداقل ۳۳ درصد تخفیف (دو سوم قیمت خرید تک مقاله) دریافت نمایید. برای عضویت در سیویلیکا به صفحه ثبت نام مراجعه نمایید. در صورتی که دارای نام کاربری در مجموعه سیویلیکا هستید، ابتدا از قسمت بالای صفحه با نام کاربری خود وارد شده و سپس به این صفحه مراجعه نمایید.
لطفا قبل از اقدام به خرید اینترنتی این مقاله، ابتدا تعداد صفحات مقاله را در بالای این صفحه کنترل نمایید.
برای راهنمایی کاملتر راهنمای سایت را مطالعه کنید.
با عضویت در سیویلیکا می توانید اصل مقالات را با حداقل ۳۳ درصد تخفیف (دو سوم قیمت خرید تک مقاله) دریافت نمایید. برای عضویت در سیویلیکا به صفحه ثبت نام مراجعه نمایید. در صورتی که دارای نام کاربری در مجموعه سیویلیکا هستید، ابتدا از قسمت بالای صفحه با نام کاربری خود وارد شده و سپس به این صفحه مراجعه نمایید.
لطفا قبل از اقدام به خرید اینترنتی این مقاله، ابتدا تعداد صفحات مقاله را در بالای این صفحه کنترل نمایید.
برای راهنمایی کاملتر راهنمای سایت را مطالعه کنید.
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای ۱۳ صفحه است در اختیار داشته باشید.
قیمت این مقاله : ۳,۰۰۰ تومان
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:مشخصات نویسندگان مقاله جایگاه نور و رنگ در فلسفه ی سهروردی و تأثیر آن بر معماری مساجد مطالعه ی موردی مسجد میرزا علی اکبر مجتهد اردبیل
شب بو محمدی - دانشجوی کارشناسی ارشد رشته ی باستان شناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیلحبیب شهبازی شیران - عضو هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، گروه باستان شناسی
چکیده مقاله:
مساجد تجلی حالات درونی سازندگان آن هستند. معماران مسلمان در آثار خود همواره تحت تأثیر تفکرات معنوی و درونی خود بوده اندکه مربوط به جهان ملکوت می باشد. در این میان فلسفه از جمله علومی است که اصلی ترین مباحث آن مربوط به پیوند جهان عالم محسوس با عالمملکوت است. اندیشه ی سهروردی نیز بر پایه ی نور و ظلمت و بازگشت نهایی موجودات به نور مطلق، شکل گرفته است. نظرات و اندیشه هایسهروردی در مورد فلسفه ی اشراق، اعتقاد او به عالم خیال و دیدگاه او در خصوص نور ملکوتی به نوعی با معماری اسلامی (قدسی) در ارتباط بودهاست. در این مقاله با استناد به منابع مکتوب تاریخی و شواهد باستان شناسی و به روش میدانی و کتابخانه ای به بررسی نوع معماری مسجد میرزاعلی اکبر مجتهد پرداخته شده است. پرسشی که در اینجا مطرح می شود این است که مراتب و تشکیک وجود در نظام فلسفی سهروردی چگونه درمعماری این مسجد متجلی میشود؟ به این منظور با رویکرد توصیفی تحلیلی به بررسی نقش فلسفه ی سهروردی در معماری مسجد مذکور پرداخته شده است و هدف از آن نمادشناسی عناصر مسجد میرزا علی اکبر مجتهد از دیدگاه عرفانی و فلسفی بوده است. نهایتاً نتیجه ی حاصل ازپژوهش نشان خواهد داد که تزئینات و عناصر مسجد در عین پیچیدگی و کثرت، یادآور بازگشت به وحدت مطلق هستند.کلیدواژهها:
رنگ، فلسفه اشراق، مسجد میرزا علی اکبر مجتهد، معماری اسلامی، نورکد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://www.civilica.com/Paper-IHICONF01-IHICONF01_042.html
کد COI مقاله: IHICONF01_042
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:محمدی, شب بو و حبیب شهبازی شیران، ۱۳۹۵، جایگاه نور و رنگ در فلسفه ی سهروردی و تأثیر آن بر معماری مساجد مطالعه ی موردی مسجد میرزا علی اکبر مجتهد اردبیل، کنفرانس بین المللی فرهنگ، هنر و معماری اسلامی، جزیره کیش، موسسه همایش آگرین پرتو، https://www.civilica.com/Paper-IHICONF01-IHICONF01_042.html
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (محمدی, شب بو و حبیب شهبازی شیران، ۱۳۹۵)
برای بار دوم به بعد: (محمدی و شهبازی شیران، ۱۳۹۵)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش
علم سنجی پایگاه سیویلیکا
می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را
بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- ترکیب اصول معماری بومی و سنتی با معماری مدرن در طراحی یک مجتمع تجاری- تفریحی (مطالعه موردی: شهر گرگان)
- بررسی نقش نور از دیدگاه زیبایی شناختی در مساجد نمونه موردی: مسجد نصیر الملک شیراز
- بررسی معناگرایانه نوردرمعماری اسلامی_ایرانی نمونه موردی: مسجدشیخ لطف ا...
- بررسی میزان عبور تشعشعات ماوراء بنفش از پارچههای پنبهای عمل شده با مواد جاذبUV و سفیدکنندههای نوری
- بررسی و تحلیل ساختار تصمیم گیری شهر و محیط پیرامون آن
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- تحلیلی بر بحران زیست محیطی و توزیع مکانی فضای سبز شهر ایوان
- تعیین کشش کابل مورد نیاز جهت پایدارسازی شیروانی های سنگی حاوی سطوح ضعف ناممتد در برابر بارگذاری ناشی از زمین لرزه
- مطالعه خصوصیات برشی درزه های باز ناممتد عرضی صفحه ای
- معماری، طراحی بهینه و حفظ محیط زیست
- رابطه سه جزئی سکونت، خدمات و اشتغال در سلسله مراتب سکونتگاه های منطقهای ونقش آن در کاهش سفر
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
شبکه تبلیغات علمی کشور
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.