رتبه بندی عوامل کلیدی در به کارگیری دانش در رشته های فنی و مهندسی دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی آباد کتول

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 454

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IKMC08_070

تاریخ نمایه سازی: 25 آذر 1395

چکیده مقاله:

هدف اصلی پژوهش، شناسایی و رتبه بندی عوامل کلیدی در به کارگیری دانش و رشته های فنی و مهندسی دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی آباد کتول است. در این تحقیق تعداد 20 نفر ( 19 مرد و یک زن) از اعضای هیئت رئیسه، مدیران و مسئولان ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی آباد کتول و مسئولان ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی آباد کتول و مسئولان و مدیران گروه های دانشکده فنی و مهندسی این دانشگاه به عنوان تیم طبق تصمیم مورد مطالعه قرار گرفتند. به عنوان مدل مفهومی اولیه، سه عامل اصلی برای به کارگیری دانش یعنی جامعه، دانشگاه و دانشجو در نظر گرفته شد و سپس زیر معیارهایی برای هر کدام تعیین شد که به جهت گردآوری داده ها از پرسش نامه و همچنین مصاحبه استفاده شده بود پرسش نامه اول به صورت نیمه باز در دیار اعضای تیم قرار گرفت و علاوه بر عوامل لیست شده در پرسش نامه، سایر عوامل مهم از دیدگاه عزا نیز جمع آوری گردید و سپس مجدداً به صورت مصاحبه نظرات سایر اعضا نسبت به این پیشنهادات گردآوری شد. سپس عوامل مهم در شناسایی شده و به صورت پرسش نامه دوم که از نوع استاندارد مقایسه ای AHP بود عوامل اصلی با هم وزیر معیارهای فرعی نیز با هم مورد مقایسه قرار گرفتند. در نهایت عوامل اصلی به ترتیب دانشجو، جامعه و دانش با رتبه های اول تا سوم و همچنین در بین عوامل فرعی نیست سطح علمی و توان تخصصی، علاقه مندی دانش به رشته تحصیلی، جنبه های مالی و اقتصادی، تمایل به پژوهش و انجام پروژه، پیوند بین صنعت و دانشگاه، ساختار و مدیریت، توانمندی و دانش اساتید، درک ارتباط بین دانش و صنعت، ارزش گذاری به تحصیلات تکمیلی، درک سودمندی و ضرورت دانش، پذیرش تغییر و تحول علمی در جامعه، فرهنگ دانشگاهی، گسترش فرصت های شغلی، تناسب پژوهش تخصص، امکانات آزمایشگاهی و کارگاهی جهت انجام کارهای عملی و هدف گذاری و پیوستگی دانش رتبه های اول تا شانزدهم را کسب کردند. با استناد به نتایج به دست آمده، پیشنهادات و راهکارهایی برای اجرای عوامل از قبیل افزایش ساعات تدریس برای دروس خاص، تشکیل گروه های مشاوره تحصیلی، کشف استعدادها و ....ارائه گردید .

کلیدواژه ها:

مدیریت دانش ، به کارگیری دانش ، دانشگاه ، دانشکده فنی و مهندسی

نویسندگان

جواد رضایی

گروه مدیریت آموزشی واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی

حسین دیده خانی

دکترای مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :