تعیین دقیق چگالی دیاسپور و کائولینیت و بررسی قابلیت افزایش مدول Al2O3/SiO2 توسط روش واسطه سنگین به کمک آزمایش های مایعات سنگین

سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,542

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IMES02_318

تاریخ نمایه سازی: 20 مرداد 1391

چکیده مقاله:

از میان انواع بوکسیت ها موجود در دنیا ، بوکسیت های دیاسپوری یکی از مهمترین منابع آلومینیم برای صنایع مختلف محسوب می شوند . آلومینیم سیلیکات ها یی مانند کائولینیت ، پیروفیلیت و ...(بعنوان مهمترین منابع سیلیسیم دار)از عمده کانی های مزاحم در این کانسار ها محسوب می شوند . معمولا تغییرات افزایشی یا کاهشی مقادیر این ترکیب ها در کنسانتره را با شاخص Al2O3/SiO2 مورد سنجش قرار می دهند . وجود مقادیر بیش از استاندارد عنصر سیلیسیم در خوراک کارخانه تولید مواد دیرگداز ونسوز می تواند تاثیرات مخرب بر روی کیفیت محصولات تهیه شده از این مواد بگذارد . لذا نیاز است تا با استفاده از روش مناسب اقدام به کاهش هرچه بیشتر این ترکیبات از خوراک گردد . بر اساس استاندارد های متالورژیکی میزان قابل قبول ترکیبات سیلیسیم دار نسبت Al2O3/SiO2 ، 4 است . در این مطالعه این استاندارد ملاک کارایی عملیات قرار گرفته است . با بررسی های XRD و XRF مشخص گردیده است که کائولینیت در بوکسیت استخراج شده از کانسار دوپلان ، مهمترین منبع عنصر سیلیسیم موجود است . چگالی کانی دیاسپور 3.31 و چگالی کائولینیت 2.80 گرم بر سانتی متر مکعب تعیین شده است . یکی از روش های پیشنهادی برای کاهش ترکیب های آلومینیم سیلیکات (مخصوصا کائولینیت) در بوکسیت های دیاسپوری ، استفاده از روش جدایش مایعات سنگین است(که مقدمه ای برای استفاده از واسطه سنگین بصورت صنعتی است ) . در این تحقیق برای اولین باراز ترکیب دو مایع سنگین به نام های دیودو متان و بروموفروم به ترتیب با چگالی (31/3 و 89/2 گرم بر سانتی متر مکعب ) استفاده شده است . بر مبنای نتایج حاصل شده و استناد به نتایج XRF ، مشاهده گردید که نسبت اکسید آلومینیم به سیلیسیم از مقدار 1.49 در خوراک به مقدار 5 در کنسانتره با راندمان بازیابی 53 درصد رسیده که بیانگر بهبودی چشمگیری در کیفیت بوکسیت است . در این پژوهش عوامل موثر بر کارایی مایعات سنگین در جدایش کانی آلومینیم سیلیکات مورد نظر (کائولینیت) و تاثیر هریک بر راندمان فرآیند جدایش شناسایی و تحلیل شده اند .

نویسندگان

سیدمهدی حسینی

کارشناسی ارشد فرآوری مواد معدنی

علی دهقانی

عضو هیئت علمی دانشکده مواد و معدن دانشگاه یزد

مهدی پورقاسمی

عضو هیئت علمی دانشکده مواد و معدن دانشگاه یزد

فائزه دارابیان

دانشجوی کارشناسی صنایع

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • عرفانی، حسین ؛زمین شناسی اقتصادی؛انتشارات دانشگاهی _ 1374 ...
  • حسینی، سید مهدی، امکان سنجی فرآوری بوکسیت دوپلان _ دانشگاه ...
  • Csillag.Zsolt, CsordasToth .Anna, Che.Miomir, Ivankovic .Dragorad, "Role of ore dressing ...
  • Gorge, D.Coumoulos, "Processing diasporic Bauxite the Greek Bauxite case, SEM ...
  • Xu Zhenghe, Pitt Verne, Liu Qi, 2004, Recent advances in ...
  • 1985, :Mineral processing", Hand book, SME Press. ...
  • نمایش کامل مراجع