کنترل درآمد، کنترل نقدینگی و مدیریت هزینه های مالی پروژه ها با استفاده از تکنیک ارزش حاصله

سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 13,448

فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IPMC04_118

تاریخ نمایه سازی: 8 دی 1386

چکیده مقاله:

در بحث مدیریت پروژه در زمینه مدیریت هزینه مطالعات فراوانی صورت گرفته و تکنیک ارزش کسب شده 1 نیز بعنوان یکی از ابزارهای مناسب جهت مدیریت و کنترل هزینه مطرح شده است ولی کمتر در ارتباط با کنترل درآمد در ادبیات مدیریت پروژه صحبت شده است. در شرایط فعلی و با توجه به وضعیت پروژ ههای در جریان، م یتوان با قطعیت گفت که در هر پروژه، اهمیت کنترل درآمد کمتر از کنترل هزینه نیست. از آنجا که در کشورهای در حال توسعه، کارفرما یا متولی 2 اصلی اکثر پروژه ها دولت است و بعضی کارفرمایان دولتی در تامین به موقع بودجه پروژ هها با مشکلاتی مواجه م یگردند. اثرات کمبود نقدینگی و عدم تامین به موقع تعهدات مالی کارفرمایان، پیمانکاران را با بحران اختلال در درآمدهای پیش بینی شده مواجه می گرداند. این امر موجب کمبود نقدینگی پیمانکاران و مجریان پروژه گردیده و در نهایت اغلب به توقف یا تاخیر پروژه ها منجر می گردد. انجام تعهدات مالی کارفرمایان دولتی در ارتباط با پرداخت به پیمانکاران در مقابل فعالی تهای انجام شده، خود وابسته به محقق شدن درآمدهای دولت می باشد. اغلب به دلیل تغییر اولوی تها، تعدد پروژه های در دست، تغییرات محدوده پروژه ها و عدم تحقق درآمدهای دولتی، پرداخت پیمانکاران و در نتیجه درآمد ورودی ایشان دچار اختلال م یگردد. به همین دلیل یکی از شایع ترین دلائل تاخیر در پروژه ها، مواجهه با کمبود نقدینگی به دلیل محق قنشدن درآمدهای مورد انتظار می باشد. از جانب دیگر عدم تحقق درآمدها در هر پروژه و مواجهه با کمبود نقدینگی، جدا از ایجاد تاخیر، خود منجر به افزایش هزین ههای پروژه م یگردد، زیرا همواره تامین منابع مالی جدید با هزینه همراه است. جهت کنترل وضعیت درآمد و نقدینگی و محاسبه دقیق و اعلام میزان خسارت وارده به پیمانکار به دلیل تاخیر کارفرما در پرداخت به موقع و پیشبینی راهکارهای برون رفت از بحران مالی پروژه لازم است پیمانکاران بتوانند کلیه اثرات ناشی از این تاخیرات را در حداقل اندازه گیری کنند. این موضوع اهمیت و حساسیت کنترل درآمد را، هم ارز با کنترل هزینه قرار می دهد. از طریق کنترل هم زمان درآمدها و هزین ههای پروژه، م یتوان به جریان نقدینگی پروژه دست یافت و هزینه های ( یا احتمالا درآمدهای) مالی ناشی از جریان نقدینگی را تحت کنترل داشت. در این مقاله تلاش بر این است تا با الگوگیری از تکنیک ارزش کسب شده در بحث کنترل هزینه، روشی جهت کنترل درآمد ارائه گردد. همچنین در ارتباط با کنترل ه مزمان درآمد و هزینه، جریان نقدینگی پروژه و نوسانات « هزینه مالی 3 » و پایش آن، بحث می شود.

کلیدواژه ها:

مدیریت پروژه ، مدیریت و کنترل هزینه ، مدیریت و کنترل درآمد ، ارزش کسب شده ، جریان نقدینگی ، کمبود نقدینگی ، هزینه یا درآمد مالی

نویسندگان

انوشیروان شرابیانی

کارشناس ارشد مهندسی صنایع مدیر واحد کنترل و بهبود سیستم- گروه فولمن

سیدمهدی احمدپناه

کارشناس مهندسی صنایع مدیر واحد طرح و برنامه- شرکت مروارید زرین پارس

سعیده عباسی

کارشناس مهندسی صنایع مدیر واحد کنترل پروژه- شرکت فولمن

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اسکوئر، نیوتن، کتاب راهنمای، PMBOK اصولی، سید حسین، نجابتی، احسان، ...
  • عاشقی، رضا، کارگر، مسعود، سیستم ارزش حاصل شده، سایت انجمن ...
  • شاکری، آرنوش، روش‌های تامین مالی پروژه‌های زیربنایی، سامانه، شماره 22، ...
  • Aras, Janet . IT Project Management, Third Edition, Augsburg College, ...
  • Kerzner, Harold, Project Management, Eighth Edition, B al dwin-Wallac e ...
  • نمایش کامل مراجع