تأثیر کاربرد کود گاوی پوسیده شده و تازه روی سبز شدن گندم (. Triticum aestivum L) و جو موشی (.Hordeum morinum L) در شرایط گلخانه

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 778

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IRANWEED05_031

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

چکیده مقاله:

به منظور ارزیابی اثرات کاربرد کود گاوی پوسیده شده و تازه در خاک روی خصوصیات مرتبط با سبزشدن گندم و علف هرز جو موشی، دو آزمایش جداگانه در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با شش تکرار در گلخانه پژوهشی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند انجام گرفت. تیمارها شامل 30 ، 60 و 90 تن در هکتار کود گاوی تازه و 30، 60 و 90 تن کود کمپوست شده گاوی و شاهد بدون کود بود. در مجموع هفت تیمار اعمال شد و درصد و ضریب سرعت سبزشدن بذور مورد آنالیز قرار گرفت. تجزیه واریانس نشان داد که درصد سبز شدن گندم تحت تأثیر سطوح کود گاوی قرار نگرفت اما درصد سبزشدن بذور جو موشی به طور معنی داری تحت تأثیر قرار گرفت (0.05>P). البته ضریب سرعت سبزشدن گندم (P<0.01) و جوموشی (P<0.01) نیز تحت تأثیر مقادیر و نوع کود استفاده شده قرار گرفت. به طور کلی نتایج نشان داد که هم سرعت و هم درصد سبزشدن (برای جو موشی) با افزایش مقادیر کودی کاهش می یابد. این کاهش در کاربرد کود دامی تازه نسبت به کود پوسیده بیشتر ملاحظه شد.

کلیدواژه ها:

سبزشدن ، مدیریت علف های هرز ، زوال بذر

نویسندگان

سید وحید اسلامی

دانشیار گروه زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند

محمد جواد بابایی زارچ

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • شهریور ماه 1392- پردیس کشاورزی دانشگاه تهران 0.25 - ...
  • Amisi, J. K. and D. Doohan. 2010. Redroot Pigweed (Ama ...
  • Menalled, F. D., D. D. Buhler, and M. Liebman. 2005. ...
  • Singer, J. W., K. A. Kohler, M. Liebman, T. L. ...
  • نمایش کامل مراجع