ارزیابی تراکم و جمعیت علف های هرز تحت تأثیر الگوهای مختلف کشت مخلوط ردیفی لوبیا و زنیان

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 552

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IRANWEED05_066

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

چکیده مقاله:

به منظور بررسی اثر کشت مخلوط ردیفی لوبیا و زنیان بر تراکم نسبی، زیست توده و جمعیت علف های هرز، آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی شیروان در سال زراعی 91-1390 اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل چهار تیمار مخلوط ردیفی (یک ردیف لوبیا و یک ردیف زنیان(1:1)، دو ردیف لوبیا و دو ردیف زنیان (2:2)، سه ردیف لوبیا و سه ردیف زنیان(3:3)، چهار ردیف لوبیا و چهار ردیف زنیان (4:4)) و کشت خالص هر دو گونه بود. نمونه برداری از علف های هرز در سه مرحله ابتدا، اواسط و انتهای فصل رشد انجام شد. نتایج نشان داد که بیشترین دامنه فراوانی نسبی علف های هرز در مرحله اول، دوم و سوم نمونه برداری به ترتیب برای سلمه تره (40/00-8/33 درصد)، خاکشیر تلخ (25/00-12/90 درصد) و مرغ (40/00-7/69 درصد) مشاهده شد. بیشترین و کمترین تعداد گونه علف هرز در مراحل مختلف نمونه برداری به ترتیب در کشت خالص لوبیا و الگوی 2:2 بدست آمد. کمترین وزن خشک علف های هرز در مرحله اول، دوم و سوم نمونه برداری در الگوی دو ردیفی (به ترتیب برابر با 15/5، 52/1 و 33/5 گرم در متر مربع) و بیشترین میزان در کشت خالص لوبیا (به ترتیب برابر با 82/8، 152/2 و 12/2 گرم در متر مربع) بدست آمد. به نظر می رسد که کشت مخلوط با افزایش تنوع و هم چنین خاصیت آللوپاتی زنیان به عنوان گیاه دارویی، باعث کاهش تعداد و تراکم علف های هرز در مقایسه با کشت خالص شده است.

نویسندگان

الناز ابراهیمیان

دانشجوی دکتری بوم شناسی زراعی داننشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

سرور خرم دل

استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

علی اصغر خوشنود یزدی

عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی شیروان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • F ernandez-Ap aricio, M., Emeran, A.A., and Rubiales, D. 2008. ...
  • Finck, M.R. and Karpenste in-Machan, M. 2002. Intercropping for pest ...
  • Gliessman, S.R. 1997. Agroecology: Ecological Processes in Sustainable Agriculture. Arbor ...
  • Poggio, S.L. 2005. Structure of weed communities occurring in monocultur ...
  • Zimdahl, R.H. 2007. Fundamentals of weed sciences. Academic Press, New ...
  • نمایش کامل مراجع