بررسی امکان استفاده از دوزهای کاهش یافته سموم علف کش در مبارزه زودپس رویشی با علف های هرز مزارع کشت جدید نیشکر

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 691

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IRANWEED05_072

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

چکیده مقاله:

آزمایش در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 8 تیمار و در 4 تکرار اجرا شد. تیمارها شامل علف کش های مرسوم در مزارع نیشکر خوزستان شامل متریبوزین+ تبوتیورون، آترازین+ متریبوزین، آترازین+ تبوتیورون و متریبوزین در دو مقدار دوز کامل و دوز کاهش یافته (50 درصد)، بودند. سمپاشی توسط سمپاش تراکتوری انجام شد. نتایج نشان داد که اگرچه دوزهای کامل ترکیبات مورد اشاره (بجز تیمار آترازین+ تبوتیورون) کنترلی بالاتر از 95 درصد را برای مدت 5 ماه پس از اعمال تیمار بر علف های هرز نشان داد ولی تیمارهای با دوز کاهش یافته مانند ترکیب متریبوزین+ تبوتیورون به نسبت 1+1/5 کیلوگرم، متریبوزین میزان 1/5 کیلوگرم و ترکیب آترازین+ متریبوزین به نسبت 1/5+1 کیلوگرم در هکتار نیز به ترتیب با 94/25، 89 و 84 درصد کنترل با این ترکیبات در یک گروه آماری قرار گرفت و کنترل قابل قبولی داشتند. نتایج شمارش علف های هرز در دو مرحله بررسی نیز نشان می دهد که تیمار متریبوزین+ تبوتیورون به نسبت 1+1/5 کیلوگرم کنترل قابل قبولی در محدوده تیمارهای با دوز کامل داشته است. لذا به نظر می رسد کاربرد دوزهای کاهش یافته در ابتدای فصل می تواند به جلوگیری از هدر رفت سم از طریق تجزیه و آبشویی کمک کرده و میانگین مصرف علف کش در هکتار را تا حد 50 درصد کاهش دهد.

نویسندگان

سید رضا احمدپور

موسسه تحقیقات و آموزش توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان

ساسان عبدالهی

موسسه تحقیقات و آموزش توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان

اسکندر زند

موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • خواجه پور، م. 1383. گیاهان صنعتی. انتشارات دانشگاه صنعتی اصفهان. ...
  • شهریورماه 1392- پردیس کشاورزی دانشگاه تهران ...
  • Jensen K. 1992. Split application of herbicides in peas. Weed ...
  • Ramsdel B. K., and C. G. Messersmith. 2002. Low-Rate Split-Applied ...
  • نمایش کامل مراجع