بررسی اثرات سامانه های مختلف خاک ورزی بر سرنوشت چند علف کش مورد استفاده در گندم

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,085

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IRANWEED05_079

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

چکیده مقاله:

به منظور مطالعه ی سرنوشت علف کش های مورد استفاده در گندم در سامانه های خاک ورزی مختلف و بررسی اثر بقایای احتماالی به جای مانده از آنها در این شرایط بر روی گیاه ذرت کشت شده پس ازگندم، این آزمایش در سال زراعی 1390 به روش زیست سنجی در مزرعه و گلخانه گروه زراعت و اصلاح نباتات پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران اجراء شد. تیمارهای خاک ورزی شامل خاک ورزی مرسوم، کم خاک ورزی و بدون خاک ورزی بود. زمان سمپاشی برای همه ی علف کش ها مرحله پنجه زنی کامل گندم انتخاب شد. گیاهان محک آزمایشات زیست سنجی شاهی ( Lepidium sativum ) و ذرت( Zea mays ) در نظر گرفته شد. صفات مورد مطالعه درصد جوانه زنی شاهی و وزن خشک و ارتفاع شاهی و ذرت بود. نتایج نشان داد که میزان تجزیه علف کش با کاهش میزان خاک ورزی ارتباط مستقیم داشته و در سامانه بدون خاک ورزی در حداکثر میزان خود قرار دارد. عموما به ترتیب علف کش های لنتور، شوالیه و توتال بیشترین میزان ماندگاری را نشان دادند و بنابراین ممکن است به محصول حساس بعدی در تناوب آسیب بزنند. هر چند گیاه ذرت تحمل بسیار خوبی نسبت به بقایای توتال در خاک نشان داد. از طرف دیگر علف کش های برومایسید ام آ و گرانستار + تاپیک ماندگاری بسیار اندکی در خاک داشته و بعید به نظر می رسد که باعث ایجاد مشکلات بقایا در تناوب شوند.

نویسندگان

ستار جاوید

دانش آموخته رشته شناسائی و مبارزه با علف های هرز دانشگاه تهران

حسن علیزاده

اعضاء هیات علمی دانشگاه تهران

محمد رضا جهانسوز

اعضاء هیات علمی دانشگاه تهران

فرشید نورالوندی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته شناسائی و مبارزه با علف های هرز دانشگاه تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • شهریورماه 1392- پردیس کشاورزی دانشگاه تهران ...
  • Chauhan, B. S., Gill, G. S., Breston_C._A. 2006. Tillage system ...
  • Koskinen, W. C. and McWhorter, C. G. 1986. Weed contro) ...
  • Reddy, K. N., Locke, M. A. and Howard, K. D. ...
  • نمایش کامل مراجع