بررسی کارایی علفکش نیکوسولفورون به روش سم آبیاری (سنترپیوت) در مقایسه با روش های معمول سمپاشی در کنترل علف های هرز ذرت (.Zea mays L)

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 883

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IRANWEED05_130

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

چکیده مقاله:

به منظور بررسی کارایی علفکش نیکوسولفورون به همراه مویان (سیتوگیت)، به روش سم آبیاری (Herbigation) در مقایسه با روش های معمول سمپاشی، آزمایشی بصورت طرح بلوک کامل تصادفی با چهار تکرار در سال زراعی 90-1389 در مزرعه تحقیقاتی پردیس کشاورزی دانشگاه تهران انجام گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل 1)کاربرد علفکش نیکوسولفورون بوسیله سیستم آبیاری بارانی با غلظت توصیه شده (2 لیتر در هکتار)، 2) کاربرد علفکش نیکوسولفورون به روش سمپاشی پشت تراکتوری با غلظت توصیه شده، 3) کاربرد علفکش نیکوسولفورون بوسیله سمپاش پشتی با غلظت کاهش یافته (1 لیتر در هکتار) و 4) شاهد بدون کاربرد علفکش، به همراه مواد افزودنی سیتوگیت در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که روش های مختلف کاربرد علفکش نیکوسولفورون سبب کاهش معنی دار میزان تراکم، بیوماس خشک علف های هرز و به دنبال آن افزایش عملکرد علوفه گردید. در این آزمایش روش سمپاشی با تراکتور با دز کامل بهترین تیمار در کنترل علف های هرز تعیین شد. همچنین روش های سم آبیاری و سمپاش پشتی با غلظت کاهش یافته در کاهش معنی دار تراکم، زیست توده علف های هرز و افزایش عملکرد علوفه روند مشابهی داشتند، بنابراین، می توان با کاربرد مواد افزودنی و افزایش کارائی علفکش، از روش سم آبیاری با دز کاهش یافته در مدیریت علف های هرز مزارع مجهز به این سامانه استفاده کرد.

نویسندگان

مالک یزدانی

دانشجویان کارشناسی ارشد شناسایی و مبارزه با علف های هرز دانشگاه تهران

حسن پورعلی

دانشجویان کارشناسی ارشد شناسایی و مبارزه با علف های هرز دانشگاه تهران

حسن علیزاده

اعضا هیات علمی دانشگاه تهران

حمید رحیمیان مشهدی

اعضا هیات علمی دانشگاه تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • زند، ا.، موسوی، س. ک.، حیدری، ا. 1387. علفکش‌ها و ...
  • شهریورماه 1392- پردیس کشاورزی دانشگاه تهران ...
  • Johnson, A. W., Young, J. R., Threadgill, E. D., Dowler, ...
  • Ogg, A. G., Jr. (1986). Applying herbicides in irigation water-a ...
  • نمایش کامل مراجع