بررسی کنترل شیمیایی علف های هرز ماش درخوزستان

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,506

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IRANWEED05_132

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

چکیده مقاله:

به منظور بررسی کنترل شیمیایی علف های هرز ماش، آزمایشی طی سال زراعی 91-1390 با 8 تیمار در سه تکرار در قالب طرح آماری بلوک های کامل تصادفی، در اراضی مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد دزفول اجرا گردید. تیمارهای علف کش شامل: 1- کاربرد تریفلورالین - EC48% با نام تجارتی ترفلان، به میزان 2 لیتر در هکتار، مخلوط با خاک 2- کاربرد پیش رویشی تریفلورالین بمیزان 2 لیتر در هکتار، بلافاصله پس ازسمپاشی آبیاری 3- کاربرد پس رویشی اکسی فلورفن - EC24% با نام تجارتی گل به میزان 1/5 لیتر در هکتار در اوایل رشد علف های هرز 4- کاربرد پس رویشی اکسی فلورفن به میزان 2 لیتر در هکتار در اوایل رشد علف های هرز 5- کاربرد پس رویشی ایمازتاپیر SL10% 5 لیتر روغن سیتوگیت در هکتار در اوایل رشد علف های هرز 6- کاربرد پس رویشی ایمازتاپیر به میزان 1 لیتر در هکتار 7- کاربرد پیش رویشی پندیمتالین EC33% 3 با نام تجارتی استومپ به میزان 3/5 لیتر در هکتار 8- شاهد بدون علاف هرز بود. ارزیابی از آزماایش پس از اعمال تیمارهای علف کش شامل: شمارش تعداد علف های هرز به تفکیک گونه، یک ماه پس از اعمال آخرین تیمارعلف کش، توزین زیست توده علف های هرز به تفکیک گونه در پایان فصل رشد و توزین عملکرد دانه ماش. نتایج آزمایش نشان داد که، بین تیمارهای مختلف علف کش، از نظر کنترل تراکم علف های هرز، زیست توده علف های هرز، افزایش عملکرد ماش و نیز درصد افزایش عملکرد، به ترتیب کاربرد علف کش پندیمتالین به میزان 3/5 لیتر در هکتار به صورت پیش رویشی، علف کش اکسی فلورفن به میزان 1/5 لیتر درهکتار بصورت پس رویشی مناسب تر بوده وتوصیه می گردند.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

آذر ماکنالی

مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد، دزفول

پرویز شیمی

موسسه گیاه پزشکی کشور، تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • قنبری بیرگانی، د.، س. اسروش و پ. شیمی .1375. بررسی ...
  • شهریورماه 1392- پردیس کشاورزی دانشگاه تهران درصدافزایش عملکرد ماش ...
  • Mansoor, M., H. K. Ahmad., H, Khan and M, Yaqoob. ...
  • Naeem, M., D. G. Khan and A. Saeed .2003. Yield ...
  • Naeem, M., H. Ali and S. Ahmad .1999. Effect of ...
  • Naeem, M and S. Ahmad.1999. Response of Vigna radiata L. ...
  • Wanchai, C., P. Rujirawat and U. Wongsathan. 1993. Effect of ...
  • نمایش کامل مراجع